Mer pizza for Hagen

Med nytt pizzabakeri på Grandiosa-fabrikken på Stranda, håper styreleder Stein Erik Hagen på stor vekst i Orklas pizzasatsing.

PIZZA-BAKER: Styreleder Stein Erik Hagen i Orkla åpnet det nye Grandiosa-bakeriet på pizzafabrikken på Stranda i går. Her får han omvisning ved pakkebåndet til den nye pizzavarianten.
Publisert:

- Her kan vi lage uendelig mange forskjellige pizzaer. Brettet, forskjellige former og størrelser, ulikt fyll, ja dette er drømmen av et pizzabakeri, sier en smilende og pizzaspisende styreleder Stein Erik Hagen i Orkla.

Han lovpriser det nye bakeriet som han åpnet på Grandiosa-fabrikken på Stranda i går. Investeringen på 90 millioner har gitt fabrikken et bakeri på 1400 kvadratmeter. Dette er den største investeringen som er gjort på Grandiosa-fabrikken på ti år.

Nå forventer både Orklas ledelse og styreleder at investeringen kommer til å kaste godt av seg.

Tosifret vekst

- Vi forventer en tosifret vekst i år, sier administrerende direktør Bente Brevik i Stabburet.

Stabburets eier, Orkla, presenterte tallene sine denne uken, og selv de begynner å ane at finanskrisen påvirker resultatet. Forbrukerne tenker seg litt mer om før de kjøper, og de velger lettere billigere produkter enn før.

Men styreleder Hagen tror ikke pizza kommer til å bli rammet av finanskrisen, snarer tvert om.

- Det er trygt og godt å spise pizza, og med den nye pizzabunnen kommer vi til å selge mer, slår han fast.

Det nye bakeriet baker nemlig nye pizzabunner til ett av Stabburets pizzamerker, BigOne. Nå lanserer Stabburet to nye varianter av BigOne med den nye bunnen, samtidig som de lanserer to Grandiosaer med tynn og sprø bunn.

Det er produktutviklinger som dette Dag Opedal setter sin lit til for å nå nye resultatmål.

Glad i magen og bunnlinjen

- Stabburet kan bli det første selskapet i Orkla-systemet som kan få et resultat på over 500 millioner kroner. Jeg tror det kan skje i år, sier Opedal og legger til:

- Man blir glad i magen hvis man nyter sin Grandis. Og jeg kan forsikre styreleder Hagen om at det også er godt på bunnlinjen!

Stabburet omsatte i 2008 for snaut 3 milliarder kroner. Resultatet er foreløpig ikke offentliggjort, men i 2007 endte det på 427 millioner kroner, og noe bedre ble det i 2008.

Årlig omsettes det dypfryst pizza for ca. 1,5 milliarder kroner i det norske dagligvaremarkedet.

I forhold til andre land er dette enormt mye, andre land har en mye høyere andel av kjølt pizza, en halvstekt pizza som ligger i kjøledisken i stedet for frysedisken. Hagen mener at disse kjølte pizzaene aldri vil kunne måle seg med kvaliteten Stabburet nå får til med det nye bakeriet.

Nødvendig innovasjon

- Dypfrysing er den klart beste konserveringsformen for å beholde kvaliteten. Vi mangler bare mange nok frysedisker i butikkene, sier han.

Konsernsjef Dag Opedal trekker frem at Stabburet nå er avhengig av innovasjoner.

- Hvis vi ikke utvikler produktene hele tiden, blir det lettere for konkurrentene å spise seg inn på oss. Dette er også den eneste måten å holde kjedenes egne merkevarer fra livet, sier han.

For Grandiosa-tilhengere lover kokkene på Stabburet at de ikke skal gjøre noe med den originale Grandiosaen. Men den uten paprika kommer i disse dager til å forsvinne fra frysediskene.

Den tok for mye av markedet til den originale varianten.

Flere nyheter på E24.no

Publisert:

Her kan du lese mer om