Ingen kontakt mellom partene i kommunestreiken

Det er foreløpig ingen kontakt mellom de stridende partene Unio og KS i kommunestreiken. Over 20.000 lærere og sykepleiere er i streik.

Landet over er mer enn 20.000 kommuneansatte i streik, blant dem over 2.000 sykepleiere.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det får NTB bekreftet av kilder både i Unio og KS.

Fredag i forrige uke gikk 7.390 Unio-medlemmer, blant dem mange lærere og sykepleiere, ut i streik fordi de mener tilbudet fra kommunenes interesseorganisasjon KS i lønnsoppgjøret er for dårlig.

Onsdag ble streiken trappet opp til å omfatte 20.760 kommuneansatte. Mange skoler, barnehager og helse- og omsorgssentre har måttet stenge eller redusere tilbudet som følge av streiken.

Resultatet i lønnsoppgjøret var på 2,8 prosent, noe som er lik den anslåtte prisveksten i år. Dermed blir reallønna stående på stedet hvil, mens Unios krav var en reell vekst.

Særlig lærerne har lenge ment at de har sakket uforholdsmessig akterut lønnsmessig sammenlignet med andre grupper, og både de og sykepleierne argumenterer med at det dårlige lønnsnivået nå går hardt utover rekrutteringen til yrkene.

Blant de streikende er nesten 2.150 sykepleiere, ifølge bladet Sykepleien.

Det er første gang siden Unio ble dannet i 2001 at fagforbundet går til streik i et mellomoppgjør. I et mellomoppgjør forhandles det kun om lønn.

De andre forbundene – LO, YS og Akademikerne – godtok resultatet på 2,8 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om