Klart for kakefest på Skogn

Storavtalen med mediemogulen Ruper Murdoch skal feires med 80 bløtkaker.

KUTTES TIL BEINET: Norske Skogs papirfabrikk på Skogn i Nord-Trøndelag.
Publisert:

Onsdag morgen gikk flagget til topps utenfor Norske Skogs papirfabrikk på Skogn i Nord-Trøndelag.

8 år - 80 kaker

En ny storavtale med den britiske delen av Rupert Murdochs mediakonglomerat News Corporation sikrer store deler av produksjonen ved fabrikken i 8 år fremover.

- Dette er akkurat en bløtkakenyhet for oss. Vi har bestilt 80 kaker og vil feire på fredag, forteller informasjonssjef Per Anders Folladal ved Skogn papirfabrikk.

Størrelsen på avtalen utgjør ifølge Folladal rundt 20 prosent av produksjonen ved Skogn.

- Det som er veldig positivt er at det er en langsiktig kontrakt. Det som er vanlig er jo årskontrakter, sier Folladal til E24.

Må strekke seg

Ifølge informasjonssjefen er News Corporation som en kravstor kunde.

- Det stilles en del tøffe krav til kvaliteten som leveres. Det betyr at vi må utvikle både organisasjonen og maskinparken. Det er en type krav som vi liker godt å arbede med, sier Folladal.

Skogn papirfabrikk har i dag 500 fast ansatte. Fabrikken er den største arbeidsgiveren i Levanger kommune i Nord-Trøndelag.

Tillitsvalgt Kåre Walseng ved Norske Skog i Skogn sier de ansatte er veldig fornøyd med avtalen.

- Jeg pratet med noen i lunsjpausen i dag og de var veldig fornøyd. Det er klart at det stykker fremtiden våres i en litt vanskelig situasjon, sier Walseng til E24.

Aksjekursen stiger

Meldingen om den nye avtalen med News Corporation løfter aksjekursen til Norske Skog

OSE

NSG

på Oslo Børs. Onsdag morgen spratt aksjekursen til Norske Skog opp med nesten 5 prosent etter meldingen. Før lunsj har aksjekursen falt noe tilbake, men er fortsatt opp 2,5 prosent.

Følg utviklingen på E24s børsskjerm Børs24.

Analytiker Einar Kilde Evensen i DnB Nor beskriver avtalen som svært hyggelig for Norske Skog, og særlig for fabrikken i Skogn.

Les også: - Gir stabilitet

Publisert:

Her kan du lese mer om