Nytt Siv-svar om Andresens hytte: – Har ikke tenkt å si opp

Finansminister Siv Jensen vil ikke si opp leieforholdet med milliardær Johan H. Andresen. I et svar til Stortinget kaller hun hytteavtalen «ordinær».

SVARER IGJEN: Finansminister Siv Jensen har ikke tenkt å si opp leieavtalen med milliardær Johan H. Andresen om en hytte i Oslofjorden. Det skriver hun i et nytt svar til Stortinget om saken.

Foto: Hanna Kristin Hjardar VG
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

De siste ukene har finansminister Siv Jensen måttet svare på flere spørsmål fra Stortinget om hytten hun leier av milliardær Johan H. Andresen.

Jensen betaler 40.000 kroner i året for å leie hytten på 50 kvadratmeter, og flere stortingsrepresentanter har spurt henne om leieforholdet er å anse som en gave, tjeneste eller ytelse, noe som kan utgjøre uheldige bindinger for finansministeren.

Les mer: Finansminister Siv Jensen leier fjordhytte av milliardær for 40.000 kroner i året

Etter å ha svart på brev fra stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) har Jensen nå også svart stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes (Rødt).

Han spurte hva finansministeren gjorde for å sjekke at avtalen ble inngått på markedsmessige vilkår, og om hun hadde vurdert å si opp leieavtalen.

– Ordinær, privat leieavtale

– Jeg har vært opptatt av å opptre ryddig og korrekt, og jeg har hele tiden ansett dette som en ordinær, privat leieavtale inngått på markedsmessige vilkår. Jeg har ikke tenkt å si opp leieforholdet, skriver Jensen i sitt svar.

Finansministeren gjentar også det hun sa i sitt forrige svar til Fylkesnes:

– Jeg har ikke mottatt en gave, tjeneste eller annen form for ytelse.

Les mer: - Jeg har ikke mottatt gave eller tjeneste

Finansministeren sier at hun var på befaring i januar og i mars 2017 før avtalen ble inngått og hun underskrev kontrakten i april samme år.

– Basert på min kjennskap til markedet for leie av hytte på åremål med sammenlignbar beliggenhet og standard, var min vurdering at den tilbudte leien tilsvarer gjengs leie, når en også tar hensyn til den enkle standarden hytta har, og forpliktelser jeg påtok meg i leieforholdet, skriver Jensen.

– Jeg så derfor ikke behov for nærmere undersøkelser om dette. Utleier har for øvrig tidligere fått avslag fra potensielle leietakere, og har også lånt den bort gratis, legger finansministeren til.

Sier Andresen vurderte markedspriser

Johan H. Andresens investeringsselskap Ferd er eier i en rekke bedrifter som skiutstyrprodusenten Swix og solenergiselskapet Scatec Solar. Andresen er også leder av etikkrådet for Oljefondet.

Finansministeren sier at utleieren la stor vekt på at hytten måtte leies på markedsmessige vilkår.

Andresen skal derfor ha gjennomført egne vurderinger av hva som er gjengs leie for tilsvarende hytter i Oslofjorden, før tilbudet ble gitt henne, skriver Jensen.

Les mer: Jensens sjøhytte: Andresen forandrer forklaring igjen

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Siv Jensen

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Dette må du vite om Siv Jensens hytteleie-avtale

  2. Finansprofessor mener Siv Jensens hytteavtale er en gave

  3. Siv Jensens hytteleieavtale kan havne i kontrollkomiteen

  4. Jensen må gi Stortinget priseksempler i hyttesaken

  5. Transparency International om Sivs fjordhytte: - Ikke tvil om at dette er et habilitetsproblem