PENGENE SITTER LØST I MEGLERBRANSJEN: Fikk 25 mill. for å bytte jobb

Sveinung Hartvedt er mannen som fikk 25 mill. for å bytte jobb.

LAGT BANK-KARRIERENN BAK SEG: Den tidligere DnB Nor- og Glitnir-sjefen Sveinung Hartvedt har kuttet ut bank-karrieren til fordel for forvaltning.
Publisert:

Etter det E24 erfarer var aksjesjef Sveinung Hartvedt i DnB Nor Markets så ettertraktet at Glitnir var villig til å betale formuen for å få ham på laget.

Ifølge DN skal også en annen person den siste tiden ha fått mer enn 20 millioner kroner for å skifte arbeidsgiver i det kokende, norske meglermiljøet.

- Ingen kommentar

- Det vil jeg hverken bekrefte eller avkrefte. Jeg har ingen kommentar, sier Hartvedt til E24.

Men flere kilder utpeker Hartvedt til mannen som har fått en overgangssum på linje med de heteste, internasjonale fotballproffene.

Daglig leder Monika Dypeng i Kelly Financial Resources sier til Dagens Næringsliv mandag at meglere med kun ett års erfaring lokkes med tre millioner kroner i overgangsbonus (sign on fee) for å skifte arbeidsgiver.

Les også: Meglere jages som fotballstjerner.

For de erfarne guttene i bransjen er imidlertid det bare småpenger.

- Tidligere var 20 millioner kroner et tak for hva meglerhusene ville betale. Men bare denne måneden har vi rekruttert to analytikere, som fikk henholdsvis 22 millioner og 25 millioner kroner for å skifte jobb, sier Dypeng.

Det er ikke kjent hvem den andre personen som har fått over 20 millioner kroner, er, men i aksjemarkedet summer det med rykter.

Satser islandsk

I starten av mai gikk aksjesjef Sveinung Hartvedt fra DnB Nor Markets til den islandske banken Glitnir for å bli leder for Glitnir Capital Markets. Han ble også medlem av konsernledelsen i banken.

Bakgrunnen for jobbskiftet forklarte Hartvedt på følgende måte for en drøy måned siden.

- Jeg har fått en veldig interessant mulighet til å være med på å videreutvikle en bank som har en formidabel vekst bak seg og som jeg tror er i stand til å vokse videre, sa Hartvedt til E24 den gang.

Hartvedt starter i jobben i Glitnir 1. september.

Over Aaser

Glitnir har vært blant dem som har gravd dypest i lommeboken for å få de rette folkene, og har også hentet andre høyprofilerte analytikere for millionbeløp.

Hartvedt var som aksjesjef i DnB Nor Markets en av bankkonsernets best betalte, og vanligvis bedre betalt enn tidligere konsernsjef Svein Aaser. Aaser hevet forøvrig en lønn på 7,4 millioner kroner i 2006.

Flere nyheter på E24.

Publisert: