Spår Vallas avgang

Det skal mye til for at Gerd-Liv Valla blir sittende som LO-leder, mener både professor og PR-ekspert.

GIKK AV: 9. mars trakk Gerd-Liv Valla seg fra stillingen som LO-leder.
Publisert:

- Jeg tror hun må gå av. Jeg begynner å tro at det er en avgang som er utgangen her, for dette er sterke saker. Det er vanskelig å se hvordan Valla kan overleve, sier professor i sammenlignende politikk ved Universitet i Bergen til Dagbladet.

-Må renvaskes

- Hvis ikke Valla blir renvasket i granskingsrapporten er det game over for Valla. Det er fordi to av LOs viktigste saker er brutaliseringen av arbeidslivet og kampen mot mobbing. Da nytter det ikke å ha en leder som identifiseres med slikt, sier ledende seniorrådgiver Hans Geelmuyden i Geelmuyden.Kiese.

LO-lederen fikk et nytt skudd i baugen i går.

Nye avsløringer

VG skrev lørdag at LOs førstesekretær Ellen Stensrud og LO-sekretær Rita Lekang sa til granskingsutvalget at de hadde blitt dårlig behandlet av Gerd-Liv Valla i flere år.

Rita Lekang skal ifølge VG ha fortalt om søvnproblemer, magevondt og svekket konsentrasjonsevne som følge av behandlingen, mens Stensrud skal ha omtalt det hele som en vond tid.

Stensrud skal ifølge VG ha brast i gråt da hun fortalte granskingsutvalget om sitt elendige forhold til Valla.

Begge to skal uavhengig av hverandre ha forklart granskerne at de oppfatter Valla som en uvanlig kontrollerende sjef.

-Kvinnemobber

Frank Aarebrot tror de nye avsløringene har gjort saken verre for Valla.

- Det virker som VG har fast fisk i det de gjengir. Det er meget sterke kvinner det er snakk om. Inntrykket som skapes er at Valla er en kvinnemobber. Signaleffekten er absurd om hun kommer unna med det, sier han til Dagbladet.

Publisert: