Børsen raser

Oslo Børs raser nedover torsdag ettermiddag. Kjell Inge Røkkes aksjer er falt mer enn én milliard kroner i verdi.

Publisert:

Kursfallet begynte allerede fra åpning klokken 09.00, men etter lunsj fortsetter raset på Oslo Børs i stadig større tempo.

Rett etter klokken ett er børsen ned mer enn 3 prosent. Dette er det klart største fallet hittil år. Den hittil dårligste børsdagen var 4, april, da hovedindeksen falt 1,59 prosent.

- Vi ser på dette som en naturlig korreksjon. Vi tror ikke det er fare på ferde. Oslo Børs har gått og gått, og det er ikke unaturlig at dette skjer. Hos oss er det ingen krise, sier en meglersjef til Næringsliv24.

Men investeringsdirektør Jarl Ulvin i Holberg Fondene tror det går nedover (egen sak: )

Oljen trekker ned

Prisen på nordsjøolje er kvart over ett falt 93 cent til 71,16 dollar per fat, etter å ha ligget mellom 74-75 dollar fatet tidligere denne uken. Det slår tungt ut på børsen.

- Det drar det med seg det som gikk opp da oljeprisen steg, så enkelt er det. Det har vært en del halvnegative oljenyheter nyheter de siste dagene. Lagertallene for bensin falt ikke så mye som man trodde. Så har det vært litt det Bush snakket om, sier DnB NOR Markets oljenanalytiker Bjørn Inge Tønnessen til Næringsliv24.

- Det ser ut som om verden ikke klarer å ta mer enn 70 dollar fatet. Der stoppet det i fjor også, kanskje vi ser en gjentagelse. Men det er selvfølgelig en del spenning rundt Iran. Det forventes fortsatt å være volatilt.

Røkke taper

Kjell Inge Røkkes Aker Yards

OSE

AKY

,

som la frem tall i dag

, er den største taperen. Aker

OSE

AKER

, som er morselskapet i Røkke-imperiet, faller også svært tungt. Røkkes Aker-aksjer er i ett-tiden falt med over en milliard kroner.

Les også:

Publisert: