Giske sammenligner spill med narkotika

Kulturminister Trond Giske sammenligner spillagenten Ladbrokes med narkotikatrafikk.

AFTENPOSTEN/Espedal, Jan Tomas
  • E24
Publisert:

I Oslo tingrett mandag vitnet kulturminister Trond Giske til fordel for Norsk Tippings spillmonopol. Det er den britiske spillgiganten Ladbrokes som har trukket den norske stat for retten etter at selskapet ikke har fått lov til å starte spillforretninger i Norge.

- Ladbrokes' virksomhet mot det norske markedet på nettet foregår i noe som i beste fall kan karakteriseres som en juridisk gråsone. Å markedsføre spillvirksomhet i Norge er forbudt uten i regi av Norsk Tipping. Å kjøpe narkotika på nettet i et land der slikt er tillatt, gjør det ikke lovlig å bruke stoffet i Norge, sa kulturministeren ifølge Dagens Næringsliv.

Giske stemplet Ladbrokes som kyniske profittjegere. Norsk Tipping ble derimot holdt frem som en spydspiss i arbeidet med å motarbeide spillavhengighet.

Krenket

Joakim Rönngren er PR-ansvarlig i Ladbrokes. Han etterfulgte Giske i vitneboksen.

- Dette er krenkende, og jeg føler meg ille berørt over at den norske kulturministeren sammenligner vår virksomhet med gangstervirksomhet og hasjhandel, sa Rönngren.

Han viste til at Ladbrokes er underlagt britiske regler, og dermed hadde lov til å informere norske kunder som sine tilbud.

Ifølge Rönngren er Norsk Tipping slett ikke sosialpolitikk, men en av landets mest aggressive markedsførere.

Les også Andreas Andersens kommentar: Norsk Tipping er dobbeltmoral for 10 milliarder

Til forsiden

Publisert:

Flere artikler

  1. Ladbrokes tapte mot Norge

  2. Betalt innhold

    Oljefondet inn i gambling

  3. Oljefondet gambler på odds og nettpoker

  4. Forbyr bingoautomater

  5. - Norsk Tipping raner kundene