- Portugal kan trenge mer hjelp om Hellas mislykkes

Om Hellas ikke klarer å betale gjelden sin, varsler Portugals statsminister at landet vil trenge mer krisehjelp fra EU og IMF.

FRYKTER GRESK KOLLAPS: Portugals statsminister Pedro Passos Coelho tror at landet må be om mer krisehjelp dersom Hellas ikke klarer seg.

FRYKTER GRESK KOLLAPS: Portugals statsminister Pedro Passos Coelho tror at landet må be om mer krisehjelp dersom Hellas ikke klarer seg.

PHILIPPE WOJAZER
Publisert:

- Hvis noe virkelig negativt skjer i Europa, spesielt i Hellas, er det nødvendig å oppfylle, og til og med overgå kravene som stilles av troikaen, sa Portugals statsminister Pedro Passos Coelho i et TV-intervju tirsdag kveld, ifølge Dow Jones Newswires.

Tilliten til Portugal falt forrige uke da sentralbanken sa at Madeira har hatt større gjeld enn hva som ble innrapportert siden 2005, hvilket innebærer at budsjettunderskuddet for 2008-2010 må revideres opp.

LES OGSÅ: - Hellas vil ryke lynraskt ut av euroen

Allikevel sa Coelho i intervjuet at budsjettmålene for 2011 ikke kommer til å påvirkes. Portugals statlige inntekter har hittil i år steget med 4,8 prosent samtidig som utgiftene har falt med 2,9 prosent.

LES OGSÅ: IMF: - Verdensøkonomien svakere enn ventet

Kommentarene kommer samtidig som at Hellas forsøker å overbevise EU og IMF å innføre nye tiltak. Hvis ikke landet får sin neste utbetaling av redningspakken forventes landets likvide midler å ta slutt i midten av oktober.

Les også

IMF truer med å nekte Hellas lånIMF: - Hellas kan velte Portugal- Sendrektighet har forverret krisen

Annonsørinnhold