Høyre avviser økt eiendomsskatt

Finanspolitisk talsmann i Høyre, Svein Flåtten, sier tvert nei til økt eiendomsskatt, slik flere ledende økonomer ønsker.

AVVISER: Svein Flåtten (H) sier tvert nei til økt eiendomsskatt. Her på Stortingets talerstol.

Håkon Mosvold Larsen
  • NTB
Publisert:

– Dette er vi fortsatt imot. Folks hus, boliger og fritidsboliger er et spesielt gode i vårt klima, som ikke skal beskattes mer enn det allerede gjøres. Dessuten mener jeg det vil være rom til å redusere formuesskatten uten å bytte den ut med noe annet, sier Svein Flåtten til Aftenposten.

Les også

Økonomer ønsker økt skatt på eiendom

Heller ikke NHO ser for seg at formuesskatten skal erstattes av innføring eller økninger i andre skatter eller avgifter.

– Nei, vi har ikke sett for oss det. Vi er mot at man skal ha en tenkning der én krone i lettelse må være én krone inn. Veksten i norsk økonomi gjør det mulig – til en viss grad – å øke nødvendige investeringer eller sørge for viktige skattelettelser uten å svekke balansen i budsjettet, sier direktør for næringspolitikk i NHO, Petter Brubakk.

Les også

Denne kommunen har egen «boplikt-detektiv»

I Aftenposten lørdag tok en rekke økonomer til orde for å øke eiendomsskatten. Skatteekspert Ernst Ravnaas sa at om regjeringen hadde innført en nasjonal eiendomsskatt, kunne hele formuesskatten vært fjernet kjapt.

– Hvis Høyre og Frp hadde akseptert å innføre eiendomsskatt, hadde de fint greid å fjerne formuesskatten på fire år. På denne måten kunne man hentet inn de om lag 15 milliardene man trenger for å kompensere for bortfallet av formuesskatten, sa han til Aftenposten.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Flertall for å fjerne formuesskatten

  2. Klart folke-nei til eiendomsskatt

  3. – Arbeiderpartiet sier rett ut at de ønsker et høyere skattenivå

  4. Annonsørinnhold

  5. Økonomer ønsker økt skatt på eiendom

  6. Går inn for total eiendomsskatt-nekt om få år