Parisklubben møter Cuba

Sjefen for Parisklubben av mektige kreditornasjoner har møtt representanter for Cubas finansdepartement i Havana for å drøfte Cubas utenlandsgjeld.

TIL CUBA: Leder av Parisklubben Bruno Bezard, som også er en høytstående tjenestemann i det franske finansdepartementet, sa han trodde møtet hans på Cuba var det første noensinne for en leder av Parisklubben.
Publisert: Publisert:

Parisklubben og Cuba har den siste tiden kommet hverandre i møte etter at det ble brudd for 15 år siden, og møtet fredag er trolig det første som har funnet sted på Cuba.

Cuba har en utenlandsgjeld som Paris-klubbens president Bruno Bezard beregner til mellom 15 og 16 milliarder dollar. Frankrike er den største kreditoren.

Cuba og Parisklubben gjenopptok kontakten for et år siden. Det tas som et tegn på at Cuba ønsker å tre inn igjen i den globale økonomien, parallelt med at samtaler om gjenopptakelse av forbindelsene med USA og EU pågår.

Cuba har i de siste fire årene restrukturert sin gjeld med Kina, Mexico, Russland og japansk næringsliv. Enhver avtale med Parisklubben vil føre til en lettelse i gjelda og bedring av Cubas renomme i finansmarkedene.

Publisert:
Gå til e24.no