NY UKE: Usikkert før børsåpning

Det ligger an til en spennende uke i aksjemarkedet. Resultatsesong og gjeldsauksjoner følger opp forrige ukes opptur.

Publisert:

Aksjemarkedet i Oslo og resten av Europa ventes å starte uken uten de helt store svingningene.

- Vi tror Oslo Børs åpner relativt flatt i dag, skriver Netfonds på sin nettside mandag morgen.

- Børsene i Asia er svakt ned i morgentimene. Investorene er litt skuffet over jobbtallene fra USA fredag, som viste non-farm payrolls på 103.000 mot ventet 160.000. Når det er sagt, tallene fra oktober og november ble revidert opp med 70.000. Dagens viktigste hendelse, slik vi ser det, er Q4-tallene fra Alcoa klokken 22:00, skriver Netfonds.

Flatt i Europa

Ifølge Reuters ventes FTSE 100-indeksen i London å åpne dagen med en oppgang på 3 til 5 poeng. DAX-indeksen i Frankfurt ventes å starte dagen i intervallet ned 4 poeng til opp ett poeng. Og i Paris ventes CAC-40-indeksen å starte i intervallet ned 2 poeng til opp ett poeng.

Estimatene er hentet fra engelske spillselskaper som tilbyr pengespill på utviklingen i åpningshandlene, det vil si de første fem minuttene av handelen.

Nedtur i Asia

Aksjemarkedet i Asia falt svakt tilbake mandag etter noe skuffende sysselsettingstall fra USA fredag. Børsen i Tokyo er stengt, men i Seoul endte Kospi-indeksen ned 0,26 prosent. I Hong Kong er Hang Seng-indeksen ned 0,75 like etter lunsjtid.

Les også: Svak ukestart i Asia

Resultatene kommer

Denne uken starter resultatsesongen forsiktig opp. I USA kommer altså Alcoa etter børsslutt. Torsdag legger Intel frem sine tall for fjerde kvartal.

Her hjemme legger Mamut og TTS Group frem sine tall mandag, og onsdag er det klart for Jinhui.

Gjelden tynger igjen

Portugal planlegger å hente 1,25 milliarder euro (omtrent 9,7 milliarder kroner) i en gjeldsauksjon på onsdag. Årets første gjeldsauksjon vil bli en god test på investorenes tro på landet. Den effektive renten på Portugals statsgjeld har steget til 7,1 prosent. Det er det høyeste nivået på åtte måneder.

Ifølge Financial Times sier portugisiske statstjenestemenn at en effektiv rente på mer enn 7 prosent ikke er bærekraftig.

Les også: Portugal tynget av statsgjeld

Følg børsåpningen i Oslo på E24 Børs

Publisert: