UD forlenger globalt reiseråd til mars

Utenriksdepartementet ber folk om å droppe planer om påskeferie i utlandet, og forlenger sitt globale reiseråd frem til mars.

Påskeferien i utlandet bør droppes, råder utenriksdepartementet.
  • Ine Brunborg
Publisert:

Utenriksdepartementet forlenger rådet om å unngå utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige fra 15. januar til 1. mars.

– Selv om vi har forholdt oss til pandemien i snart ett år, er vi fortsatt langt unna en normalsituasjon og smittesituasjonen endrer seg raskt. Derfor velger vi å videreføre det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier utenrikseminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

– Vi fortsetter å gjøre unntak for land i EØS/Schengen-området som har tilstrekkelig lav smittespredning. Det må forventes å kunne være reiserestriksjoner også når påsken kommer, og folk bør ikke nå planlegge for utenlandsreiser i påsken, fortsetter hun.

Utenriksdepartementet skriver at de vurderer faktorer som den globale smittesituasjonen, usikkerhet rundt utviklingen i pandemien, kapasiteten til helsevesenet i ulike land, og andre lands reiserestriksjoner.

I tillegg veier regjeringens prioritering av å begrense smitte fra utlandet tungt, skriver departementet.

Les på E24+

Venter ketchupeffekt for reiselivet

Les også

Reiselivet håper på ny runde med norgesferie: – Handler om å komme over kneika

Fraråder unødvendige reiser

Utenriksdepartementet vil fortsette å vurdere hvorvidt de skal gi unntak for EØS/Schengen-land med lav smitte ukentlig. I dag er det kun noen få områder i Finland det er gjort unntak for.

Det betyr at Utenriksdepartementet nå fraråder reiser til følgende land i EØS/Schengen:

Andorra, Belgia, Bulgaria, Estland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten, Østerrike og regioner og områder i Danmark og Finland.

Les hele listen fra FHI her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Reiseråd
  2. EØS
  3. Ine Marie Eriksen Søreide
  4. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Reise-topp reagerer på «uryddig» påske-utspill fra Søreide

  2. UD forlenger det globale reiserådet til 15. april

  3. UD forlenger globalt reiseråd til 15. mai

  4. SAS lokker med ekstra statuspoeng for å reise: – Jeg håper folk ikke hører på SAS

  5. Fredag åpnes det for feriereiser til hele verden – UD jobber med nye råd