UD forlenger globalt reiseråd til mars

Utenriksdepartementet ber folk om å droppe planer om påskeferie i utlandet, og forlenger sitt globale reiseråd frem til mars.

Påskeferien i utlandet bør droppes, råder utenriksdepartementet.

Borgen, Ørn
  • Ine Brunborg
Publisert:

Utenriksdepartementet forlenger rådet om å unngå utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige fra 15. januar til 1. mars.

– Selv om vi har forholdt oss til pandemien i snart ett år, er vi fortsatt langt unna en normalsituasjon og smittesituasjonen endrer seg raskt. Derfor velger vi å videreføre det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier utenrikseminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

– Vi fortsetter å gjøre unntak for land i EØS/Schengen-området som har tilstrekkelig lav smittespredning. Det må forventes å kunne være reiserestriksjoner også når påsken kommer, og folk bør ikke nå planlegge for utenlandsreiser i påsken, fortsetter hun.

Utenriksdepartementet skriver at de vurderer faktorer som den globale smittesituasjonen, usikkerhet rundt utviklingen i pandemien, kapasiteten til helsevesenet i ulike land, og andre lands reiserestriksjoner.

I tillegg veier regjeringens prioritering av å begrense smitte fra utlandet tungt, skriver departementet.

Les på E24+

Venter ketchupeffekt for reiselivet

Les også

Reiselivet håper på ny runde med norgesferie: – Handler om å komme over kneika

Fraråder unødvendige reiser

Utenriksdepartementet vil fortsette å vurdere hvorvidt de skal gi unntak for EØS/Schengen-land med lav smitte ukentlig. I dag er det kun noen få områder i Finland det er gjort unntak for.

Det betyr at Utenriksdepartementet nå fraråder reiser til følgende land i EØS/Schengen:

Andorra, Belgia, Bulgaria, Estland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten, Østerrike og regioner og områder i Danmark og Finland.

Les hele listen fra FHI her.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Reiseråd
  2. EØS
  3. Ine Marie Eriksen Søreide
  4. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Reise-topp reagerer på «uryddig» påske-utspill fra Søreide

  2. UD forlenger det globale reiserådet til 15. april

  3. UD forlenger globalt reiseråd til 15. mai

  4. Regjeringen strammer inn før påskeferien

  5. Disse tiltakene kan bli innført om smitten ikke går ned