Dette skjer denne uken: Hvordan går det med amerikanske forbrukere?

Store amerikanske varehandelskonsern som Walmart og Target legger frem kvartalstall denne uken.

Boligtall og kvartalstall fra en rekke retailgiganter kommer til uken. Bildet er fra Walmart i USA, som legger frem kvartalstall.
Publisert: Publisert:

Torsdag hadde Wall Street sin beste dag siden våren 2020, etter at den amerikanske inflasjonen dempet seg overraskende mye i oktober. Dollaren svekket seg og rentene falt – noe som også vitner om optimisme på de amerikanske aksjemarkedene.

Kanskje litt for optimistisk, påpeker sjefstrateg Anders Johansen, noe han forventer at Fed-representanter vil kommentere på i uken som kommer. Da skal nemlig en rekke representanter for den amerikanske sentralbanken tale.

– Jeg blir overrasket dersom det ikke kommer noe kommentarer på markedsoppgangen. Det kan hende de går ut og sier at det (kampen mot inflasjonen, red.anm.) ikke er over enda, sier han.

Visesentralbanksjef, Lael Brainard, skal delta i en paneldiskusjon på Bloomberg, og Fed-sjefene i New York, Washington og Philadelphia går på talerstolen.

Her i Europa skal sjef for den europeiske sentralbanken, Christine Lagarde, snakke.

Tempen på amerikanske forbrukere

Det mest spennende i uken som kommer, kanskje bortsett fra å følge med på kryptotrilleren FTX, er ifølge Johansen en rekke tall som vil tegne et bilde av hvordan de amerikanske konsumentene har det.

– Denne uken kommer en reke store amerikanske retailselskaper med sine kvartalsrapporter, og det blir spennende å se hvordan de klarer seg med tanke på inflasjon, sier han.

Target, Home Depot og Walmart, som er blant de største varehandelskonsernene i USA, åpner regnskapsbøkene.

– Det vil vise hvordan det går med den amerikanske konsumenten, sier Johansen.

I tillegg publiserer USA tall på detaljhandel, importpriser og industriproduksjon i oktober, samt NAHB boligindeksen og tall på boligbygging i oktober.

Sjefstrateg i Danske Bank, Anders Johansen.

Ekstraordinær generalforsamling i Flyr

Torsdag bekreftet Flyr at de har hentet 250 millioner kroner i en rettet emisjon, slik det var planlagt i deres alternative løsning – hvor målet er å hente opptil 700 millioner kroner i friske midler.

Neste ledd i Flyrs alternative løsning er en reparasjonsemisjon, hvor de ønsker å hente inntil 100 millioner kroner.

Nå bekrefter Flyr at denne planen er klar, og disse kronene skal hentes fra eksisterende aksjonærer, som ikke har deltatt i den rettede emisjonen.

Det er alle aksjonærene som sitter med aksjen etter handelsdagen torsdag, utenom de som tegnet seg under torsdagens rettede emisjon, som får disse rettighetene.

Også disse 100 millioner kronene skal hentes ved å utstede aksjer til samme pris som i torsdagens rettede emisjon.

Både dagens rettede emisjon og den kommende reparasjonsemisjonen må begge godkjennes av den ekstraordinære generalforsamlingen onsdag neste uke.

Les også

Frivillig megling mellom kabinansatte og SAS fortsetter fredag: – Grei dialog

Ellers fortsetter den frivillige meglingen mellom SAS og de kabinansatte.

Martinus Røkkum, leder i Parat-tilknyttede SAS Norge Kabinforening, bekrefter til E24 at de er kalt inn til nye møter, men vil ikke opplyse om tid og sted.

Les også

På innsiden av Theranos-rettssaken

Får Elizabeth Holmes fengselsstraff?

Fredag blir dommen mot Theranos-gründer Elizabeth Holmes avsagt.

Påtalemyndigheten i USA anbefaler å dømme den amerikanske 38-åringen til 15 år i fengsel for svindel. De mener også hun skal betale 800 millioner dollar, som tilsvarer rundt 8 milliarder norske kroner, i erstatning til investorer som ble frasvindlet av selskapet hennes Theranos.

Påtalemyndigheten mener Holmes løy til investorer mellom 2010 og 2015 om teknologien Theranos kunne tilby. Hun har nektet straffskyld, og hevdet at det var laboratoriets sjefer som var ansvarlige for kvaliteten av testene.

Publisert:
Gå til e24.no