Høyre: Aps skatt ikke beste oppskrift for Vestlandet

Ifølge Høyres utregninger vil Arbeiderpartiet øke skatter og avgifter på Vestlandet med 3,9 milliarder kroner i løpet av neste stortingsperiode. 

KRITISK: Peter Christian Frølich (H) (t.v.) mener Støres forslag til økte skatter vil fungere dårlig for Vestlandet. Her med Jenny Klinge (Sp) og Ulf Leirstein (Frp).
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Aps skatteregning til Vestlandet viser at de ikke forstår utfordringene landsdelen står overfor, sier stortingsrepresentant Peter Christian Frølich (H) til NTB.

Ap-leder Jonas Gahr Støre varslet før valgkampstarten at han vil øke skattene med 15 milliarder kroner i løpet av neste stortingsperiode. Ifølge en utregning av Høyres stortingsgruppe vil det bety en skatte- og avgiftsregning på 3,9 milliarder kroner til Vestlandet.

– Ungdomsledigheten går ned, veksten er på vei opp og flere kommer i jobb. Det siste Vestlandet trenger nå er en stor skatteregning fra Støre. Det skaper bare usikkerhet for regionen, sier Frølich, som mener Høyres oppskrift vil fungere bedre for Vestlandet.

– Høyre går til valg på å senke skattene på norske jobber, mindre byråkrati og kutt i reguleringer for næringslivet.

Støre har uttalt at han tror nordmenn er villige til å betale mer skatt hvis pengene brukes riktig.

– Jeg mener vi bør bruke av fellesskapets verdiskaping. Jeg ser på dette som en investering, ikke bare som utgifter, sa han til NTB søndag.

Budskapet er at det trengs penger til velferdsstaten – både for å ruste opp eldreomsorgen og for å få flere lærere inn i skolen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Høyre (H)
 2. Skatter og avgifter
 3. Arbeiderpartiet (Ap)

Flere artikler

 1. 10 grunner til at formuesskatten må bestå

 2. Heggelund hardt ut mot Støres tiltak for å få unge i arbeid

 3. Betalt innhold

  Boligskatt, moms og inntekt: Slik blir skatten din med disse tre i regjering

 4. Høyre sabler ned Aps «klimabudsjett»

 5. Betalt innhold

  Erna Solberg: Vi må være ærlige. Høyre vil ikke fjerne hele formuesskatten.