BØRSFALL ER VENTET: - Vi tror Oslo Børs åpner ned

Nettmegler spår børsfall fra start på Oslo Børs.

Publisert:

Nettmegleren Netfonds venter at Oslo Børs skal åpne ned 0,4 prosent fredag morgen.

"Dow Jones indeksen endte under 10.000 nivået i går, ned 0,7 prosent. Teknisk sett er det litt negativt. Når det er sagt, de fleste investorene vil fokusere på Bernankes tale senere i dag. Ettersom usikkerheten i markedet er stor vil denne talen bli ekstra viktig tror vi", skriver Netfonds i en morgenkommentar.

Finansielle bookmakere venter at indeksene i Europa skal falle inntil 1 prosent.

Basert på finansielle veddemål (financial spreadbetters) ser det ut til at FTSE-indeksen i London kan faller med 0,6 prosent fra start, Dax 30-indeksen i Tyskland med 0,8 prosent og CAC 40-indeksen i Paris med opptil 1 prosent.

Snuoperasjon i Asia

I Asia har Nikkei-indeksen gjort en resolutt helomvending fredag morgen.

Etter å ha falt mer enn 0,3 prosent, har indeksen gjort en resolutt helomvending og er rett før stengetid opp med mer enn 1 prosent.

Det skjer etter at statsminister Naoto Kan varsler en pressekonferanse senere i dag, etter at han gjennom dagen har hatt møter med toppfolk i politikk og næringsliv for å diskutere tiltak rettet mot valutamarkedet.

For noen dager siden nådde den japanske valutaen yen sitt høyeste nivå mot dollar siden 1991, noe som har gitt et kursfall i japanske eksportbedrifter, hvor salget hemmes av en sterk valuta.

Fredag morgen står yen i 84,57 dollar, mot 83,60 dollar for noen dager siden.

Færre ledige enn ventet

I USA var det i forrige uke 473.000 amerikanere som så seg nødt til å søke ledighetstrygd for første gang.

Det var noe bedre enn ekspertene så for seg, ettersom økonomer Reuters snakket med før tallene kom anslo i snitt at køen ville telle 490.000 nye ledighetssøkere denne gangen.

Det hold likevel ikke til å løfte børsene, som falt tilbake utover kvelden. Dow Jones-indeksen endte ned 0,74 prosent til 9985 poeng. Det er første gang indeksen er under 10.000 poeng siden tidlig i juli.

Fredag rettes blikket mot USA, der sentralbanksjef Ben Bernanke skal holde en tale omtrent samtidig som amerikanske myndigheter offentliggjør sitt reviderte anslag for veksten i økonomien i andre kvartal.

Begge disse hendelsene vil ventelig kunne gi store utslag i aksjekursene.

Les flere nyheter hos E24.

Publisert: