Hentet seg inn etter Fed-møtet

Feds stimulans-løfter var imidlertid ikke nok til å hindre en avslutning i rødt på Wall Street.

Publisert:

Etter at nervene sto i helspenn hos investorene før tirsdagens rentemøte i amerikanske Federal Reserve, bedret stemningen da beslutningen ble kjent under to timer før børsens stengetid:

Fed gjorde det klart at kapitalen som flyter tilbake fra investeringer i blant annet boliglånssikrede obligasjoner skal reinvesteres i statsobligasjoner med lengre løpetid. Slik sikres en uendret balanse, og tilbaketrekkingen av stimulansen skyves lenger ut i tid.

Også formuleringen om at renten skal være "usedvanlig lav for en utvidet periode" fikk stå, til tross for protester fra styremedlemmet og "inflasjonshauken"Thomas Hoenig, sjef for Kansas City Federal Reserve Bank.

Betrygget investorene

Til tross for at stimulansen Fed la frem ifølge Marketwatch vurderes som mild, var den likevel nok til å få skuldrene til å senke seg noe på Wall Street:

Etter at rapporten ble publisert reduserte Nasdaq-indeksen et fall på 1,8 prosent først til det halve, 0,9 prosent, før den seg noe tilbake igjen, og endte med et fall på 1,2 prosent.

Også den brede Standard & Poor's-indeksen redusert fallet, og gikk fra en nedtur på 1,2 prosent, og endte med et fall på 0,6 prosent til 1121 poeng i kjølvannet av rentebeslutningen.

Dow Jones-indeksen hentet seg inn fra et fall på 1 prosent til en nedtur på 0,5 prosent til 10644 poeng.

- Foten på gasspedalen

- Fed signaliserer til markedet at de har foten godt plassert på gasspedalen, og at de er klare til å hindre en ny nedtur, sier Burt White, forvalter i LPL Financial Corp. i Boston til Bloomberg.

- Det er først og fremst en symbolsk betryggelse for markedet, legger han til.

Han får støtte av Wasif Latif, nestsjef for investeringer i USAA Investment Management Co.

- Tilleggslikviditeten er oppmuntrende, sier han til Bloomberg.

- Gitt de svakhetene vi har sett i økonomien den siste tiden, var det nødvendig med ytterligere tiltak for å stimulere økonomien nå.

Flere saker på E24

Publisert: