NASDAQ NED 2 PROSENT: Verdensbanken feller Wall Street

Verdensbankens nye anslag for verdensøkonomien er med på å sende Wall Street rett ned.

Publisert:

Den globale økonomien vil falle med 2,9 prosent i år, tror verdensbanken. Det er et dypere fall enn det de spådde i mars, og investorer over hele verden kaster seg på salgsknappene.

Wall Street blir dratt med nedover, og de tre mest toneangivende indeksene åpner ned. Dow Jones er ned 1,5 prosent til 8416 poeng, S&P 500 er ned 1,9 prosent til 903 poeng. Nasdaq faller 2 prosent en halvtime etter at børsen åpnet.

- Bekymringene er fortsatt de rute. Ingen er villige til å blåse i trompetene for å signalisere at resesjonen er ferdig, sier sjefstrateg John Wilson hos Morgan Keegan til Bloomberg.

Problmene i verdensøkonomien rammer finanssektoren hardt, og i Bank of America har to styremedlemmer trukket seg. Aksjen reagerer med å falle tilbake 3 prosent.

Les også: Verdensbanken spår mindre vekst i u-land

Svak råvaresektor

Svekkede råvarepriser er med på å senke Wall Street, og sørger for at folk igjen velger å sitte på sidelinjen.

- Alle er ekstremt varsomme og ser på fra sidelinjen, sier visepresident Richard Hughes hos Portfolio Management Consultants til Marketwatch.

Den amerikanske lettoljen er ned 2,5 prosent til 68,1 dollar like etter at Wall Street åpnet.

Følg Dow Jones på E24 Børs!

Europeisk knall og fall

Det er røde tall ute i det vide Europa, og Oslo Børs er den desidert dårligste børsen. Med en nedtur på 3,9 prosent til 277,9 poeng troner den nederst av alle.

FTSE 100 i London er ned 1,5 prosent, Cac 40 i Paris er ned 2 prosent og Dax 30 i Frankfurt er ned 1,7 prosent.

Les også:Oslo Børs faller kraftig

Til forsiden

Publisert: