Tusenvis av AS vil slippe revisor

Regjeringen går inn for å la småbedrifter slippe å måtte la revisorer gå gjennom selskapene.

FORHANDLET: Trond Giske var tidligere i år i Shanghai, for å jobbe for en frihandelsavtale med Kina.
  • NTB
Publisert:

Mellom 130.000 og 140.000 selskaper berøres av endringen som innebærer at aksjeselskaper som omsetter for mindre enn 5 millioner kroner heretter skal slippe revisjonsplikt, etter det Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) kjenner til.

Selskapene vil spare mellom 10.000 og 30.000 kroner i årlige revisjonskostnader. Samlet betyr dette en besparelse på mellom halvannen og to milliarder kroner.

– Dette er den største forenklingsreformen som har vært lagt fram av en regjering på lang tid, sier en sentral rødgrønn kilde til ANB.

Endringen kommer etter en dragkamp der Sp har kjempet for, SV har strittet imot og Ap har vært delt. Men både finansminister Sigbjørn Johnsen og næringsminister Trond Giske skal ha vært blant forkjemperne i Ap.

Saken har ligget på regjeringens bord i to år.

Næringslivets Hovedorganisasjon og Bedriftsforbundet har vært pådrivere for å fjerne revisjonsplikten for små selskaper. På den annen side er revisorene imot å lempe på revisjonsplikten, som de mener vil bidra til flere økonomiske lovbrudd. Også Skatteetaten og Økokrim er negative til lovendringen som regjeringen presenterer fredag.

Flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Giske anklages for å åpne for snusk

  2. Småbedrifter slipper revisjon

  3. - Revisorkutt gir økt krim

  4. Billigere å stifte AS

  5. Billigere og enklere å etablere aksjeselskap: Dropper revisor – danner selskap