USAs handelskammer vil oppheve boikott av Cuba

Tiden er kommet for en ny amerikansk politikk overfor Cuba, mener USAs handelskammer. Men Cuba bør trappe opp de økonomiske reformene.

NY POLITIKK: Under sitt besøk i Havana tok leder av USAs handelskammer, Thomas Donahue, til orde for økonomisk samarbeid mellom USA og Cuba.
Publisert: Publisert:

- I altfor lang tid har forbindelsene mellom våre to land vært definert av forskjellene mellom oss, sa handelskammerets leder Thomas Donohue, i en tale til cubanske politikere og studenter i Havana torsdag.

- Det må ikke være sånn. Det er på tide å åpne et nytt kapittel i amerikansk-cubanske forbindelser, la han til på den siste dagen av et tredagers besøk på Cuba.

Samtidig sa han at om Cuba trapper opp og utvider de økonomiske reformene, vil det bli godt tatt imot av amerikanske investorer og være en døråpner for bedre forbindelser.

Han mener president Barack Obama allerede nå kunne gjøre reiser mellom de to landene lettere og åpne for mer handel.

I løpet av besøket har Donohue og hans delegasjon av amerikanske forretningsmenn møtt president Raúl Castro og minister for utenlandske investeringer Rodrigo Malmierca.

USAs handelskammer har lenge vært imot den amerikanske embargoen av Cuba og kalt den skadelig for amerikanske forretningsinteresser.

Men tilhengerne av embargoen, blant dem deler av det cubanske eksilmiljøet, har protestert heftig mot Donohues siste reise til Cuba.

Les også:

Cuba letter restriksjoner på bilkjøpCastro til forretningsfolk: «Ikke press oss»Desmond Tutu: Oljeselskaper bør boikottes

Publisert:
Gå til e24.no