Amerikansk sykepleierforbund varsler ebola-streik

Et sykepleierforbund i California i USA opplyser at de planlegger streik og andre protester mot det de anser som utilstrekkelig beskyttelse for sykepleiere som behandler ebolasyke.

18.000 SYKEPLEIERE KLAR TIL STREIK: Administrerende direktør RoseAnn DeMoro i forbundet National Nurses United prater om ebola med reportere torsdag 21. oktober.
Publisert: Publisert:

Sykepleierne har krevd bedre beskyttelse helt siden to sykepleiere i Texas ble smittet av viruset da de behandlet en døende ebolasyk liberier.

– Sykepleiere som har vært villige til å stå ved pasientene uansett om det er influensa, ebola eller kreft, blir nå bedt om å sette seg selv ubeskyttet og ubevoktet i fare, sier administrerende direktør Rose Ann DeMoro i forbundet National Nurses United (NNU).

Forbundet og foreningen California Nurses Association (CNA) som er tilknyttet NNU, sier de vil ta ut sykepleiere i streik fra den 12. november ved 66 sentre i California og et sykehus Washington.

I tillegg til streikene, vil sykepleiere andre steder i USA delta i protester den 12. november.

Totalt 18.000 sykepleiere tas ut i streik. Flesteparten av dem er ansatte ved helsegiganten Kaiser Permanente i California. En av lederne i stiftelsen, Gay Westfall, mener de er godt forberedt på ebola, og sier de har retningslinjer og beskyttelsesutstyr som oppfyller, eller overgår de føderale anbefalingene.

Publisert: