Landbruksdepartementet vil se på Listhaug-lister

Landbruksdepartementet skal ta en ny runde på om Frp-statsråd Sylvi Listhaugs kundelister fra First House skal hemmeligholdes.

UNDER PRESS: Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp)(th) her fra møte med blant andre Nils T. Bjørke (tv), leder i Norges Bondelag for å få innspill til landbrukspolitikken 21. oktober.
Publisert: Publisert:

Det har kommet til dels sterke reaksjoner på at landets nye landbruksminister ikke vil offentliggjøre sine kundelister fra den tiden hun arbeidet i rådgivningsselskapet. Grunnen er at hun kan komme i en situasjon hvor hun er inhabil som statsråd dersom hun behandler en sak som gjelder en av hennes tidligere First House-kunder.

Departementsråd Leif Forsell sier at departementet fastholder sin konklusjon om hemmelighold, men legger til at innvendingene er registrert.

– Per i dag har vi ingen ny vurdering. Men vi har sett innvendingene, og noen av våre jurister vil se på saken og komme med et svar i neste uke, sier Forsell til Dagbladet.

Det er allerede kjent at Listhaug arbeidet for Rema 1000. Det siste oppdraget hennes for matvarekjeden var ifølge Rema 1000 å bistå med fortolkningen av regjeringsplattformens punkter om søndagshandel.

Mandag morgen kommer de store matvarekjedene, inkludert Rema 1000, til møte i departementet. Ifølge Forsell er dette et dialogmøte uten noen form for saksbehandling som reiser spørsmål om statsrådens habilitet.

Han er den eneste som har fått tilgang til Listhaugs kundelister.

– Departementet har så langt ikke hatt noen konkrete saker til behandling som har gitt behov for særskilte vurderinger av statsrådens habilitet, sier Forsell.

Listhaug arbeider nå blant annet med tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet, der mattoll og andre avgifter er tema.

LES MER:

Publisert: