Norske ungdommer har 1 milliard i inkassogjeld

Norske ungdommer i alderen 18 til 26 år har i dag en forfalt inkassogjeld på over 1 milliard kroner. Økningen i antall saker bekymrer inkassoselskaper.

REKORDMANGE SAKER: Antallet inkassosaker i Norge har aldri vært høyere.
Publisert:

Antallet inkassosaker i Norge har aldri vært høyere, og inkassoselskapet Intrum Justitia er bekymret over kredittveksten blant ungdom, skriver Finansavisen.

Tall fra Norske inkassobyråers forening (NIF) viser at antallet saker øker kraftig, og i år ble det for første gang rapportert inn over seks millioner inkassosaker i Norge.

– Tallene tyder på at mange unge vet altfor lite om å styre sin egen økonomi. Skal det bli en markant nedgang i antall unge med inkassosaker og betalingsanmerkninger som følge, er det avgjørende at personlig økonomi blir satt på dagsorden i skolen, sier Jan W. Græsvik i Intrum Justitia til avisen.

Antallet purreinkasso, det vil si purringer som ble betalt innen 30 dager, økte med 37 prosent i 2013. I gjennomsnitt er nordmenn sju dager for sene til å betale regningene sine. NIF konkluderer i en nylig utgitt rapport at «kreditt er motoren i hele samfunnsøkonomien».

NIF står også bak en informasjonssiden skyldepenger.no som er spesielt rettet mot ungdom som opplever betalingsproblemer.

Les også:

- De som får økonomiske problemer, får dypere problemerRegjeringen trekker forslag om gjeldsregisterDe fleste dropper kredittkortet i julehandelen

Publisert:
Gå til e24.no