Nav: Antall permitteringsvarsler tredoblet seg i forrige uke

Nav mottok permitteringsvarsler for 14.800 personer i forrige uke – tre ganger så mye som uken før. Samme uke ble det varslet om masseoppsigelser for 400 personer.

Publisert:

Det kommer frem i en fersk oppdatering.

Tallene viser ikke hvor mange av permitteringene eller oppsigelsene som faktisk blir gjennomført.

– Varslene om permitteringer gjelder særlig innen overnatting og servering, og både store og små virksomheter står bak permitteringsvarslene, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en uttalelse.

Totalt 843 virksomheter har levert varsel om permitteringer i løpet av forrige uke, ifølge Nav. Varsler som gjelder 100 personer eller flere, står for 20 prosent av permitteringsvarslene.

Les også

Regjeringen foreslår mer fleksibel lønnsstøtteordning

Usikker på hvordan lønnsstøtte vil påvirke

Serveringsvirksomheter har varslet 6.700 personer om permittering i uken som gikk, og står dermed for de fleste varslene, ifølge Nav. Deretter følger virksomheter innenfor sport, fritid og fornøyelsesetablissementer med 3.600 varsler. Innenfor overnattingsvirksomhet er 2.000 personer berørt.

– Vi forventet en bratt økning i permitteringsvarsler sist uke. I hvilken grad den nye lønnsstøtteordningen som ble lagt fram av regjeringen på fredag vil påvirke tallene fremover, er usikkert, sier Holte.

Les også

Luksushotellet Britannia trekker permitteringsvarsel for nær 300 ansatte etter ny lønnsstøtteordning

Tre ganger mer enn uken før

De totalt 15.000 personene som ble berørt av permitteringsvarsler eller masseoppsigelser i forrige uke er tre ganger så mange som uken før der igjen.

Nav skriver at de i forrige uke mottok flere varsler enn på det høyeste ved de tre foregående store innstrammingene tidligere under pandemien, med unntak av den store nedstengningen 12. mars 2020.

Det er kun virksomheter som vurderer å permittere eller si opp 10 personer eller flere som er pålagt å varsle Nav, men 13 prosent av varslene forrige uke gjaldt færre enn 10 personer.

Det har også vært vekst i antall dagpengesøknader den siste uken, ifølge Nav. Totalt mottok Nav 10.300 søknader om dagpenger i forrige uke, hvorav 7.700 var søknader om dagpenger ved permittering og 2.600 var ordinære søknader.

– Ved tidligere smittebølger mottok Nav flere søknader om dagpenger enn varsler om permitteringer og masseoppsigelser, mens bildet nå er omvendt. Vi tror det kan henge sammen med at arbeidsgivere har ventet med å informere ansatte i påvente av lønnsstøtteordningen, sier Holte.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om