Oljeaksjer løftet Oslo Børs

Oljeselskapene gjorde et kraftig byks, og løftet Børsen til en oppgang på over to prosent tirsdag.

Publisert:

Oslo Børs startet dagen opp over én prosent tirsdag, og stemningen steg ytterliggere utover handelsdagen.

Hovedindeksen endte med en markant oppgang på 2,06 prosent ved stengetid.

Det skjer etter at oljeprisen mandag hentet seg inn igjen fra et bratt fall, en innhenting som skjedde etter at Børsen stengte i går. Det bidro til å sende Oslo Børs opp fra start tirsdag.

Les på E24+

Kommentar: Hvis du først vil kjøpe fly-aksjer, skal du kjøpe Flyr nå

Oljeaksjer bidro til å trekke Børsen opp tirsdag.

  • Equinor steg 4,53 prosent
  • Aker BP steg 2,92 prosent
  • Vår Energi steg 6,22 prosent

Slik gikk det med et knippe av de andre mest omsatte aksjene, utenom oljeselskapene:

  • Frontline falt 1,09 prosent
  • Hafnia steg 4,90 prosent
  • Salmar endte ned 3,20 prosent
  • Norsk Hydro steg 2,97 prosent
  • MPC Container Ships steg 4,18 prosent

Store bevegelser i oljeprisen

Mandag ettermiddag bød på brå svingninger i oljeprisen. Prisen falt bratt i 15-tiden, etter at Wall Street Journal meldte at oljegrupperingen Opec+ diskuterte å øke produksjonen. Oslo Børs snudd samtidig nedover, og Hovedindeksen endte gårsdagen ned 0,63 prosent.

Senere mandag ettermiddag hentet oljeprisen seg inn igjen, etter at Saudi-Arabia avviste at det forelå noen planer om å øke produksjonen. Tirsdag åpnet Børsen markant opp, og har holdt seg i klart positivt terreng gjennom handelsdagen.

Oljeprisen ligger på rett over 89 dollar fatet i skrivende stund. Det er nesten seks dollar høyere enn da Børsen stengte mandag, og opp 1,5 prosent siden midnatt.

Les også

Bratt fall i oljeprisen: – Markedet er litt «bearish»

Selv med innhentingen tirsdag, ligger fremdeles oljeprisen lavere enn nivåene tidligere i november. Oljeanalytiker Bjørnar Tonhaugen i Rystad Energy, trekker blant annet frem Kina som en del av forklaringen.

– Der har corona-restriksjonene først blitt lempet på, men nå går det litt i motsatt retning igjen, og da frykter markedet at den kinesiske etterspørselen ikke vil hente seg inn igjen like raskt, sa han til E24 mandag kveld.

Spetalen inn i Flyr

Flyselskapet Flyr har nylig gjennomført den første av flere pengeinnhentinger, for å redde selskapet. Og de første listene over deltagere er klare. Flere av Norges mest profilerte investorer er på listen.

Blant aksjonærene er Jan Petter Sissener, Øystein Stray Spetalen, Arne Fredly og Tellef Ormestad. Aksjonærlistene har noen dager etterslep, og det er ikke sikkert Spetalen eller noen av de andre deltagerne i emisjonen, fortsatt er aksjonærer i Flyr.

Flyr-aksjen endte dagen på en kurs på 0,0067 kroner, eller 0,67 øre. Det er noe opp for dagen, men under tegningskursen på ett øre i den nylige kriseemisjonen.

I starten av november meldte flyselskapet Flyr at de ville hente 430 millioner kroner i en rettet emisjon. Dette forslaget gikk ikke gjennom, og etter innspill fra investor Jan Petter Sissener, bestemte selskapet seg for å forsøke med et annet oppsett.

Dette nye forslaget innebærer at selskapet vil hente totalt 700 millioner kroner, blant annet ved å hentet 250 millioner kroner i en rettet emisjon og 100 millioner kroner i en reparasjonsemisjon.

Les på E24+

Kommentar: Hydrogenpros fete fugler på taket frister

Publisert:
Gå til e24.no