Gjenåpningsplan for Oslo kommer ikke med det første

Regjeringen legger onsdag fram planen for gjenåpningen av Norge. Det jobbes med en tilsvarende plan for Oslo, men den er ennå ikke klar, ifølge kommunen.

I Oslo jobber byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med en plan for gjenåpning av hovedstaden. Det er usikkert når den ferdige planen kan legges fram, men det blir ikke denne uken eller neste, sier Oslo kommune.

Berit Roald / NTB
  • NTB
Publisert:

Det vil verken bli lagt fram en gjenåpningsplan for Oslo i løpet av denne uken eller den neste, skriver kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Oslo kommune i en epost til NTB.

Det er ikke gjenåpning som nå står på agendaen, da Oslo har for høye smittetall og for lav vaksinasjonsgrad per nå, understreker hun.

Det siste døgnet er det registrert 314 nye tilfeller av covid-19 i Oslo, noe som er 84 flere enn snittet den siste uken.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at Oslo vil starte med å åpne det som sist ble stengt ned, og han peker på at kommunen vil lette på tiltakene baklengs, skriver Aftenposten.

Gjenåpningen av Oslo er svært avhengig av hvordan smitte- og vaksinasjonssituasjonen utvikler seg, påpeker han. Men Johansen vil ikke sette en konkret dato, da dette kan føre til falske forhåpninger.

– Vi er nødt til å se an påskeferien og konsekvensene av den. Etter hver ferie har vi sett at ferien har ført til ekstra smitte. Da blir det veldig gærent å si at det vi egentlig driver med nå, er gjenåpning, sier han.

Det første som vil gjenåpnes, er for barn og unge, sier han. Men fortsatt må detaljene i gjenåpningsplanen snekres på plass, sier Johansen.

– Det er ikke nødvendigvis helt slik at fordi serveringsbransjen har vært lenge stengt, så skal de åpne sist. Det har vi ennå ikke tatt helt stilling til, sier han.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Coronaviruset
  3. Raymond Johansen

Flere artikler

  1. Jobber med plan for gjenåpning av Oslo

  2. Oslo kommune forlenger strenge tiltak i to uker

  3. Oslo kommune holder corona-pressekonferanse onsdag klokken 11

  4. Kraftige reaksjoner på fortsatt nedstengt Oslo: - Vi lever på en knivsegg

  5. Slik blir de skjerpede tiltakene i Oslo