G20 SKAL STOPPE FINANSKRISEN: - Vi blir enige om redning

Forbundskansler Angela Merkel sier verdens største økonomier blir enige om hvordan de skal stoppe finanskrisen.

Publisert:

Lederne for G20-landene kommer til å bli enige på krisemøtet i Washington D.C lørdag om skritt for å stimulere global, økonomiske vekst og hindre en ny finanskrise.

Det hevder nå Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

– Det eksisterer en stor, felles vilje til å forsikre oss om at en slik krise ikke skal gjenta seg, og til å gjenopplive verdensøkonomien så raskt som mulig, sier Merkel ifølge CNN

Et medlem av Frankrikes delegasjon sier ifølge Reuters at lederne er enige om budsjettmessige og pengepolitiske tiltak som støtter vekst.

Landene skal også være enige om at en første runde med krisereguleringer skal trå i kraft innen 31. mars neste år.

Les også: G20 skal bygge nytt

Venter på Obama

Enkelte har snakket om en ny Bretton Woods-avtale i forkant av G20-møtet, men de fleste ekspertene advarer mot å ha for store forhåpninger til hva helgens toppmøte kan føre til.

USAs skifte av president og ulike interesser internt i G20 er to viktige årsaker til det. USAs påtroppende president Barack Obama deltar ikke på møtet.

Les også: Tomme løfter fra G7-møtet

Brannslukkere

På kort sikt er hensikten med møtet å slukke brannen som fortsatt herjer i finanssektoren. Dette arbeidet er allerede godt i gang – regjeringer over hele verden har de siste ukene sprøytet flere hundre milliarder dollar inn i finansmarkedene og kuttet styringsrentene.

På lengre sikt er målet med G20-møtet å avverge en varig tilbakegang i verdensøkonomien og begrense omfanget av finanskrisen.

Flere E24-nyheter

Publisert: