Flere corona-avbestillinger i konferanse- og eventbransjen: – Håper folk holder hodet kaldt

Både norske og internasjonale kunder har avlyst konferanser i Norge på grunn av corona-frykt.

Nils Apeland i Talerlisten as
Publisert:

Corona-viruset reduserer reisevirksomheten, og flere land har lagt begrensninger på hvor mange mennesker som kan samles på samme sted.

Ingen slike begrensninger er lagt i Norge, men flere har nå utsatt eller avlyst konferanser og eventer i Norge. Nå forbereder konferanse- og eventbransjen seg på hva som kan skje dersom virusfrykten sprer seg ytterligere, og flere arrangementer blir avlyst.

– Vi forbereder oss, men vi håper folk holder hodet kaldt, sier daglig leder Nils Apeland i Talerlisten as, som formidler foredragsholdere til arrangementer.

De har til nå opplevd at én stor norsk kunde har kansellert et arrangement i april, som de trolig vil flytte til høsten. Kunden hadde booket åtte foredragsholdere gjennom Talerlisten.

– Det vil jo medføre inntektsnedgang for oss hvis det blir hysteri, og blir det utsettelser blir også inntektene våre utsatt. Det er for tidlig å si hva som vil skje, men dette er ikke kritisk for oss ennå, sier Apeland.

Flere avbestiller konferanser og arrangementer i Norge på grunn av corona-utbruddet.
Les på E24+

Verdens sentralbanker kaster livbøyen til markedet, men løser det egentlig corona-problemet?

– Ønsker ikke å svartmale

Også Athenas, som driver i samme bransje som Talerlisten, har fått bookinger flyttet.

– Det er snakk om en 5–6 stykker, og det er spesielt kunder som har internasjonale gjester, eller internasjonale selskaper som har satt grenser for alle ansatte, sier konstituert daglig leder Stephan Heidenstrøm i Athenas.

Han forteller at de fleste kundene har flyttet arrangementene sine til høsten på grunn av corona-utbruddet, og at det så langt har gått fint å ordne. Foreløpig er han ikke spesielt bekymret.

– Det er litt tidlig å merke noe stort. Dette er ikke noe vi kan gjøre så mye med, vi følger med og håper det løser seg uten at det går ut over for mange arrangementer, sier Heidenstrøm.

Les også

Coronaviruset: Advarer mot hamstring

Eventbyrået 6. Sans har foreløpig ingen avlysninger, men forbereder seg på at det kan skje. Daglig leder for event Håkon Engebu i byrået forteller at de har en internasjonal kunde som kommer i juni. De vurderer nå sterkt å avlyse, ettersom de kommer med mange internasjonale gjester.

– Men hos norske selskaper ser vi ingen store utfordringer slik det ligger an nå. Vi synes jo ikke noe om kanselleringer, selv om vi har forståelse for det. Jeg ønsker ikke å svartmale noe akkurat nå, men vi har satt corona på dagsorden i ledelsen, sier Engebu.

Venter flere avbestillinger

Flere konferansehoteller bekrefter overfor E24 at de også har fått korona-avbestillinger den siste tiden.

– Vi tenker at vi kommer til å være påvirket av denne situasjonen, selv om vi naturligvis håper at påvirkningen blir minst mulig, sier hotellsjef Ole Gunnar Borlaug ved Klækken Hotell i Hønefoss.

Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold har fått en avbestilling av en internasjonal kunde som har gitt sine ansatte flyforbud internt.

Les også

Coronaviruset: California erklærer unntakstilstand

Bjørvika konferansesenter var vert for DNBs shipping- og energikonferanse, som ble avlyst på grunn av frykt for corona-smitte.

– Utover det venter vi flere, da vi vet at noen selskaper begrenser å samle flere enn 25 personer dersom de er fra ulike steder i landet, skriver daglig leder Vivi Stensrud i en sms til E24.

DNBs kommunikasjonssjef Even Westerveld påpeker at avlysningen av DNB-konferansen ikke var knyttet til at en DNB-ansatt i Bergen er smittet av viruset, men at det var mange internasjonale gjester som skulle dit.

Hotelldirektør Claus Petersen ved Scandic Fornebu fortalte i begynnelsen av februar at de hadde flere kanselleringer enn vanlig, og at flere av dem hadde viruset som forklaring.

Han viser nå til kommunikasjonssjef Lars Vestad i Scandic Hotels, som igjen skriver i en sms at de ikke kommenterer bookingsituasjon og økonomi.

Publisert: