Anslår at Posten leverer nesten 10 millioner julepakker

Både Posten og PostNord forteller at de har håndtert rekordmange pakker i desember.

Her er pakker på vei mot nye eiere ved Postens største terminal, logistikksenteret på Alnabru i Oslo.
Publisert: Publisert:

Posten har i løpet av den siste måneden satt nye dagsrekorder både på logistikksenteret på Alnabru i Oslo, og i antall pakker som har ligget klar til henting, forteller John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge.

Torsdag lå det 353.000 pakker klar til henting ved Postens utleveringssteder, det er om lag tre ganger så mange pakker som det er til vanlig.

– Nå har det roet seg betraktelig, sier Eckhoff til E24 på lillejulaften.

Les på E24+

Hit kommer norske selskaper for å unngå døden

Millioner julepakker

Han anslår at de i forbindelse med julen håndterer mellom 4 og 5 millioner pakker, og om lag 45 millioner adresserte brevsendinger. Av disse er anslagsvis 5 millioner små pakker til postkassen, og 10 millioner julebrev eller julekort.

Både Posten og PostNord fortalte i begynnelsen av desember at de hadde tatt grep for å kunne ta unna alle pakkene som sendes i forbindelse med Black Friday, som sparket i gang julehandelen.

Begge logistikkselskapene har satt inn ekstra bemanning, og Posten har gjort tiltak for å få bedre kapasitet der det er post i butikk.

Les også

Tolletaten advarer mot piratkopierte leker – kan være giftige

Nettpakker

PostNord forteller også at de har registrert pakkerekorder på flere av sine terminaler uken etter Black Friday. Selskapet anslår at det var 3,5 millioner pakker innom deres terminaler i uke 48 og 49.

– Bare i Oslo håndterte vi 230.000 kolli onsdag 4. desember, sier kommunikasjonsrådgiver Haakon Nikolai Olsen i PostNord til E24.

Både PostNord og Posten forteller at juletrafikken med pakker har gått bra i år.

– Vi har gjennom julehandelen spurt forbrukerne fortløpende om deres tilbakemeldinger. Vi har fått over 15 000 svar hver uke, og målingene tyder på at vi både har høy kvalitet og veldig god tilfredshet med leveransene, både til hentested og hjemlevering, sier Olsen.

Publisert: