Dyster måling for Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet har det svakestes resultatet siden 2013 i Klassekampens meningsmåling for mars. Samtidig har de borgerlige flertall på Stortinget uten Kristelig Folkeparti.

FALLER I OPPOSISJON: Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) hilser på utenriksminister Børge Brende og justisminister Anders Anundsen (Frp) under spontanspørretimen i Stortinget onsdag. Siste meningsmåling viser at Støres parti taper terreng.

Cornelius Poppe NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

Arbeiderpartiet faller et halvt prosentpoeng til 31,4 prosent på målingen som Norstat har utført for Klassekampen og Nationen. Det er den dårligste resultatet for Ap på denne målingen siden november 2013, da partiet fikk 30,8 prosent – nøyaktig det samme som resultatet i stortingsvalget samme år.

– Det er fortsatt halvannet år igjen til stortingsvalget, og vi vil bruke tiden til å vise fram Arbeiderpartiets politiske løsninger for dagens og fremtidens utfordringer. Vår politikk møter problemene med økende arbeidsløshet, økende ulikhet og større forskjeller med større kraft enn det vi ser at dagens regjering gjør, og det skal vi bli bedre til å synliggjøre, sier Ap-nestleder Hadia Tajik i en kommentar til målingen.

SV havner under sperregrensen med 3,7 prosent, tilbake 0,5. MDG får 3,1 prosent og er dermed i selskap med SV.

Det eneste partiet som endrer oppslutning utover feilmarginene på Klassekampens marsmåling, er Senterpartiet. Partiet kan glede seg over et byks på 1,5 prosentpoengs fremgang fra februar – og er nå målt til en oppslutning på 6,4 prosent. Venstre går fram 0,9 til 5,1 prosent, mens Kristelig Folkeparti faller 0,3 til 4,6 prosent.

Høyre får 25,3 prosent, ned 1,2 prosentpoeng, mens Fremskrittspartiet står på stedet hvil med 16,9 prosent.

De borgerlige partiene har solid flertall med 95 mandater på Stortinget. De rødgrønne får 72 og Rødt og MDG én representant hver.

Les også

Frp mest fram på ny måling

Les også

Blåblå velgere sier ja til mer skatt for å få mer velferd

Les også

Kraftig fall for nei-siden på ny EU-måling i Storbritannia

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Arbeiderpartiet (Ap)
 2. Høyre (H)
 3. Venstre (V)
 4. Rødt (R)
 5. Fremskrittspartiet (Frp)

Flere artikler

 1. SV, Venstre og MDG under sperregrensen

 2. Knapt borgerlig flertall på lørdagens TV 2-måling

 3. Historisk svakt for Ap – så vidt over 20-tallet i ny meningsmåling

 4. Annonsørinnhold

 5. Støre dropper MDG og Rødt

 6. Knallsterk måling for Senterpartiet