Venter gulltall fra Røkke

Aksjeanalytikerne venter knalltall når Kjell Inge Røkkes Aker Kværner legger frem sine resultattall tirsdag morgen. - Hele markedet venter gode resultater, sier en analytiker.

Publisert:

Høye oljepriser og gode tider i bransjen er ventet å gi knallresultater fra Aker Kværner

OSE

AKVER

når de legges frem tirsdag morgen.

Følg utviklingen på Børs24

Hele markedet venter gode tall

Ifølge estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans er det ventet at selskapet vil legge frem et resultat før skatt på 2,5 milliarder kroner for fjerde kvartal ifjor, opp fra 383 millioner kroner året før.

- Det skal en del til for at Aker Kværner-tallene skal skuffe, og jeg tror at hele markedet venter gode resultater, sier analytiker Anders Rosenlund i ABG Sundal Collier til TDN Finans.

Ifølge SME-estimatene er det ventet et driftsresultat på 842 millioner kroner for perioden, opp fra 680 millioner kroner for samme periode i 2005.

Tror de vil nå driftsmål

Selskapet har selv et mål om en driftsmargin på EBITDA-nivå (driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger) på syv prosent innen utgangen av 2007.

Analytikerne venter i snitt en EBITDA på 3,9 milliarder kroner og inntekter på 53,9 milliarder kroner for inneværende år. Dette gir en EBITDA-margin på 7,2 prosent, og analytikerne er dermed mer optimistisk enn selskapet selv til fremtiden.

- Alt ligger til rette for at 2007 skal bli et bra år for selskapet, men dette er i stor grad allerede prisent inn. Selskapet skal være flinke til å vinne prosjekter og har bygget opp en sterk ordrereserve. Den store utfordringen er å faktisk gjennomføre prosjektene. Nå har selskapet komme til et veiskille der det må levere på kontraktene som allerede er vunnet, sier Rosenlund til TDN Finans.

Kjell Inge Røkke eier i overkant av 40 prosent i Aker Kværner gjennom Aker. Aker solgte i januar i år aksjer verdt nærmere fire milliarder kroner i Aker Kværner.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om