Streiken i finansnæringen er over – partene enige etter nye runder

Finans Norge og LO ble tirsdag kveld enige om lønnsoppgjøret etter å ha gått nye runder hos Riksmekleren. Dermed er bankstreiken over.

ENIGHET: Peggy Hessen Følsvik i LO sier streiken i finansnæringen er slutt. Her ved en tidligere anledning.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
  • NTB
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Rundt 1.200 LO-organiserte ansatte i finansnæringen har vært ute streik etter at forhandlingene og den påfølgende meglingen brøt sammen. LO hevder nå at organisasjonen har oppnådd et resultat som er vesentlig bedre enn tilbudet som lå på bordet da konflikten var et faktum.

Les mer: 1200 LO-medlemmer tas ut i streik

– Derfor avbryter vi nå streiken. Finans Norge kan ikke lenger nekte oss å tegne nye tariffavtaler, sier nestleder Peggy Hessen Følsvik i LO.

Streiken har pågått siden torsdag morgen, og har rammet Sparebank 1 og deres forsikringstjenester hardest. Ti av deres 14 banker var vært berørt i ulik grad. Om lag 300 av bankens medarbeidere er tatt ut i streik.

Totalt var 30 bedrifter berøres på ulikt vis av streiken, deriblant DNB, Nets, Jernbanepersonalets Sparebank, Odin Forvaltning, i tillegg til flere av Sparebank 1s avdelinger.

Les også

Bankstreiken: Mener LO Finans er for små til å få tariffavtaler

Fornøyd med løsning

I Finans Norge sier arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr seg fornøyd med at streiken er over, og at det er funnet en løsning.

– Løsningen gir en ansvarlig økonomisk ramme, og Finans Norge fikk gjennomslag for prinsippet om at tariffavtalen fremdeles skal ligge på selskapsnivå. Dette var svært viktig for oss, sier Oppdal Kerr i en kommentar.

– I tillegg er partene enige om at rett til tariffavtale inntrer ved en organisasjonsprosent på 10 prosent. Finans Norge er svært fornøyd med at vi også med LO har tatt viktige skritt for å modernisere tariffavtalen, sier hun videre.

Ifølge LO har også et krav om tidligpensjonstillegg for dem som er 62, 63 eller 64 år når de slutter i jobben, blitt innfridd.

Resultatet er for øvrig likt som det Finansforbundet fikk etter meglingen med Finans Norge, ifølge LO.

Les også

Slik rammes du av bankstreiken

Les også

1200 LO-medlemmer tas ut i streik

Les også

Bankstreiken: Mener LO Finans er for små til å få tariffavtaler

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Landsorganisasjonen (LO)
  2. Streik

Flere artikler

  1. 1200 LO-medlemmer tas ut i streik

  2. Enighet i lønnsoppgjøret i finansbransjen

  3. Over 21.000 finansansatte kan gå ut i streik fra torsdag

  4. Annonsørinnhold

  5. Onsdag kan 200.000 få bedre pensjon

  6. Finansbransjens lønnsfest bekymrer