Bloomberg: Deutsche Bank forbereder flytting fra London til Frankfurt

Den tyske storbanken skal vurdere å flytte deler av den London-baserte virksomheten til Frankfurt.

Bloomberg melder at Deutsche Bank allerede har startet planleggingen av å flytte hovedsenteret sitt fra London til Frankfurt ved en endelig brexit-avgjørelse.

Foto: Toby Melville Reuters
Publisert:,

Deutsche Bank forbereder seg på å flytte store deler av handel- og investeringsvirksomheten fra London til hjemlige trakter i Frankfurt, melder Bloomberg.

Nyhetsbyrået har pratet med anonyme kilder med kjennskap til saken.

Avgjørelsen skal ha kommet som følge av at britene stemte seg selv ut av EU.

Frankfurt-planene skal angivelig vær en del av et toårs prosjekt som skal ta store deler av virksomheten til Frankfurt, ifølge kildene som Bloomberg siterer.

Talsmann for Deutsche Bank, Christian Streckert, vil ikke kommentere saken.

– De kan flytte så mange eiendeler de vil til Frankfurt, men London kommer likevel til å være Europas finanshovedstad i årene fremover – uansett hvilken type brexit vi får, sier Bill Blain, strateg ved Mint Partners i London til Bloomberg.

Les også

Deutsche Bank-topp: 4.000 britiske jobber i fare

Tusenvis av jobber i fare

Deutsche Bank sysselsetter tusenvis bankansatte i London. Banken skal ha hatt om lag 5 milliarder euro i inntekter i Storbritannia i 2016.

Det tilsvarer drøyt 42 milliarder kroner.

Det tilsvarer nesten én femtedel av bankens totale inntekter, en sum som er større enn for virksomhetene i Tyskland og USA.

Les også

May vil la nordmenn bli etter brexit

Banken har tidligere uttalt at opp til 4.000 ansatte kan miste jobben i Storbritannia, avhengig av hvordan Brexit-forhandlingene går med EU. Banken hadde over 8.000 ansatte i Storbritannia ifølge årsrapporten for 2016, skriver Bloomberg.

Nytt tysk banksentrum

Det er ikke bare Deutsche Bank som har sett til Frankfurt.
Banker som Standard Chartered Plc, Nomura Holdings, Sumitomo Mitsui Financial Group og Daiwa Securities Group har valgt den tyske byen som et nytt handelssentrum i EU.
Citigroup, Goldman Sachs Group og Morgan Stanley har ennå ikke bestemt seg.

Les også

May vil la nordmenn bli etter brexit

Les også

Demokrater krever svar fra Deutsche Bank om Trump-bånd til
Russland