Venstre frir til Frp med lavere bilavgift

Venstre senker bilavgifter i et forsøk på komme Fremskrittspartiet i møte i budsjettforhandlingene. Men så langt parkeres frieriet ved bensinpumpene.

MØTE: Venstre, Krf, Frp og Høyre sitter fortsatt i forhandlinger om Statsbudsjettet. Her er finansminister Siv Jensen (Frp) og Venstreleder Trine Schei Grande på Tromsø Museum i sommer.
  • NTB
Publisert: Publisert:Regjeringspartiene fikk med seg et nytt budsjettutspill fra Venstre før finanspolitikerne tirsdag ettermiddag overlot forhandlingene til partilederne og de parlamentariske lederne.

Les også

Støre: – Fagbevegelsen svekkes

Halv milliard

I et forsøk på å friste Fremskrittspartiet og komme deler av kritikken i møte etter gruppemøtet i Frp tirsdag, der noen av Venstres grønne skattekrav ble omtalt som «galskap» – la finanspolitisk talsmann Terje Breivik på bordet en skisse som senker bilavgiftene med noe nær en halv milliard kroner neste år.

En grønn profil opprettholdes ved at kuttet først og fremst skal komme kjøpere av hybridbiler til gode, forteller kilder til NTB.

Til sammenligning har det blåblå budsjettforslaget kutt i bilavgiftene på til sammen 1,3 milliarder kroner.

Bensinavgiften

I tillegg kan Venstre gå med på å ta ned omregistreringsavgiften noe. Etter det NTB forstår har Venstre dessuten åpnet for å fire noe på kravet om økte avgifter på bensin og diesel.

Det siste får kilder i Fremskrittspartiet til å rynke på nesen. Der i gården er enhver økning av bensinavgiften uaktuelt.

Er det en seier i det blåblå budsjettet Frp ikke kommer til å gi seg på, så er det null avgiftsøkning i bensin- og dieselavgiften. Saken er symbolsk for Frp, sier en kilde.

Les også

Budsjettforhandlingene opp ett nivå

Formuesskatt

Venstre skal ifølge VG også ha gjort et forsøk på å komme Høyre i møte ved å åpne for en prosentvis senking av formuesskatten.

Den saken har så langt ikke vært tema i budsjettforhandlingene, men forslaget skal ha blitt lagt fram i et av møtene tirsdag.

Regjeringspartienes budsjettforslag innebærer et kutt i formuesskatten fra 1 prosent til 0,75 prosent av formuer over 1,2 millioner kroner. Venstre har gått inn i forhandlingene med et krav om heller å øke bunnfradraget, men partiet skal nå kunne være med på å senke prosentsatsen til 0,9 prosent, skriver avisen.

Forslaget skal være krydret med et krav om å gjeninnføre en gammel ordning med skatterabatt på aksjer, slik vi har i dag på næringseiendom og bolig nummer to.

Les også:

Regjeringen beskyldes for talltriks i forhandlingerKritiserer statlige selskaper for for høy egenkapitalKommentar: Den skjulte økningen av formuesskattenKrF om budsjettforhandlingene: – Kritisk situasjonPublisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Statsbudsjettet

Flere artikler

  1. Budsjettforhandlinger fortsetter i helgen

  2. Høyre varsler krevende budsjettforhandlinger

  3. Kilder til VG: Har låst seg fullstendig mellom Frp og Venstre

  4. Dette er høyreblokken enige om

  5. Neppe budsjettforlik i helgen