Widerøe om SAS-streiken: – Kan være vi må kansellere flyginger

SAS-streiken kan føre til at Widerøe-ansatte få utfordringer til å komme frem til sine avganger, forteller selskapet.

Widerøe flyr til 41 destinasjoner i Norge, samt til 8 destinasjoner i utlandet.
Publisert:

Widerøe så en umiddelbar effekt av pilotstreiken i SAS. Bare et kvarter etter det ble avklart at pilotene går av med streik, økte antall besøkende på Widerøes kundesenter med 600 prosent, forteller kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli til E24.

Men det betyr ikke at selskapet ikke møter på vanskeligheter i forbindelse med kanselleringer fra SAS-flyginger.

– Det kan være at vi må kansellere flyginger, på grunn av at ansatte kan få problemer med pendle inn til sine avganger, sier Solli.

Kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli.

Utfordringen Widerøe har er at mannskap kan få utfordringer med å komme frem til basene der flyene skal gå fra. Widerøe har mange ansatte som bor forskjellige steder i Norge, og må reise for å komme seg på jobb. Enten om det er innenlands eller et sted i Europa. Så langt har de opplevd en kansellert flyging som påvirket disse mannskapene.

SAS flyr til mange flyplasser i Norge, men ofte er det Widerøe som frakter passasjerene videre til de mindre flyplassene.

Solli forteller at de skal hjelpe de reisene med kansellerte SAS-flyginger, men kun de som har bestilt via Widerøe sine kanaler.

Andre streik i sommer

Dette er ikke den første streiken som påvirker Widerøe-flyginger. Tidligere i år var Widerøe det flyselskapet som ble tvunget til å kansellere flest flyginger under konflikten mellom Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) og NHO Luftfart.

På det meste var 145 flyteknikere ute i streik, helt til NHO Luftfarts Lockout tredde i kraft. Da ble 450 flyteknikere nektet å gå på jobb. Regjeringen

Tirsdag 28. juni varslet arbeidsminister Marte Mjøs Persen i Ap at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd for å avslutte konflikten.

Les på E24+

Tiden etter Norwegian: – Det tyngste jeg har opplevd i næringslivet

Skyhøyt billettsalg

Som Widerøe er det også andre flyselskaper som ser billettsalget stige kraftig.

Både Norwegian og Flyr økte salget kraftig i timene som fulgte SAS-pilotenes streik klokken 12 mandag.

Norwegian solgte fem ganger så mange billetter fra klokken 12 til 15, sammenlignet med samme periode i forrige uke. Flyr så at salget økte 10 gangeren like etter klokken 12, men at utover ettermiddagen var salget 2–3 ganger så høyt som vanlig.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at mangel på passasjerer kan føre til at Widerøe vil måtte kansellere flyvninger. Dette stemmer ikke. Det riktige er at pendlende ansatte kan få utfordringer med å komme frem til sine avganger, noe som kan føre til kanselleringer. Dette ble rettet mandag 4. juli klokken 22.19.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om