Oljefondet vil kjøpe i Asia

Etter å ha brukt 80 milliarder på eiendom i USA og Europa, vender oljefondet nå blikket østover.

EIER I LONDON: Regent Street i London var den første gaten Oljefondet og eiendomssjef Karsten Kallevig (t.v) investerte i. Nå ser de mot Asia.
Publisert: Publisert:

I I løpet av de siste fire årene har Oljefondet brukt 80 milliarder kroner på eiendom.

Størsteparten av disse eiendommene er Europa, men 23,6 milliarder kroner er også brukt i USA. Nå vender Oljefondets eiendomssjef Karsten Kallevig blikket mot Asia, skriver Dagens Næringsliv.

- Nå har vi en håndfull byer i Europa og USA, men vi ønsker å utvide mot Asia. Skal vi bruke tid og ressureser på nye markeder må det være steder vi kan få noe ut av. Det kan ikke være småbyer, sier Kallevig til avisen.

Han vil ikke bekrefte hvilke byer i Asia det er snakk, og mener det er for tidlig å si noe om avkastningen på eiendommene Oljefondet allerede eier.

Kallevig er imidlertid klar på at eiendomsavdeling i Oljefondet vil bli større i årene som kommer og signaliserer at fondet vil fortsette å satse på eiendom, skriver Dagens Næringsliv.

Les også:

To av tre nye oljekroner går rett til pensjonisteneRegjeringen varsler slutten på oljealderenSjefen for Oljefondet eier aksjer i fjorten selskaperOljefondet investerer 10 milliarder i amerikansk eiendom

Publisert: