Innrømmer skatteunndragelse

Konserndirektør Cecilie-Ditlev Simonsen innrømmer skatteunndragelse og tar permisjon fra direktørjobben i Hydro.

Publisert:

Også Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsens datter, Cecilie Ditlev-Simonsen, erkjenner nå å ikke ha innrapportert arven fra sin mor tidlig på nittitallet.

- Jeg beklager selvfølgelig den dumhet og ubetenksomhet i det som er beskrevet fra 1991, sier Cecilie Ditlev-Simonsen til E24.

Ditlev-Simonsen sendte mandag ettermiddag ut en epost der hun redegjør for sin håndtering av en skjult konto i Sveits:

- Jeg mottok i 1991 ca. 750.000 kroner i arv etter min mor, som døde i 1990. Pengene kom så vidt jeg vet fra hennes far og sto på en konto i en sveitsisk bank. Beløpet ble satt inn på en konto som ble opprettet i samme bank i mitt navn. Beløpet ble ikke innrapportert til norske skattemyndigheter slik det burde ha vært. Dette beklager jeg selvfølgelig meget sterkt, skriver hun.

Også Cecilies bror Sverre Ditlev-Simonsen innrømmer de samme forhold.

- Jeg har i dag bedt skattemyndighetene i Oslo om et møte for å gå gjennom forholdet og undersøke hvordan jeg på best mulig måte kan få ryddet opp i det, skriver Cecilie Ditlev-Simonsen.

- Mange usanne påstander

Ditlev-Simonsen var tilbakeholden med å svare på spørsmål da E24 fikk kontakt med henne mandag ettermiddag.

- Det er mange påstander i denne situasjonen som er usanne. Men dem ønsker jeg ikke å gå inn på av den grunn at de er fremkommet i en privat familiesak.

- Det kan være fristende å si mye, men jeg tror jeg skal prøve å avstå fra det.

Tar permisjon

Samtidig varsler hun at hun tar permisjon fra kommunikasjonsdirektørjobben i Norsk Hydro.

"Situasjonen som har oppstått de siste dagene, og den offentlighet som er rundt saken, er en betydelig belastning for mine nærmeste og meg. Jeg har i dag bedt om og fått innvilget velferdspermisjon fra min stilling i Hydro".

Til E24 sier hun at permisjonen er tidsbegrenset, men hun ønsker ikke å si hvor lenge hun blir værende i permisjon. Fra Hydro får E24 opplyst at permisjonen er lønnet. Cecilie Ditlev-Simonsen hadde i fjor en månedslønn på rundt 150.000 kroner.

Har brukt opp pengene

I eposten skriver Cecilie Ditlev-Simonsen at hun brukte opp de 750.000 kronene under sitt første ekteskap, på midten av 90-tallet.

Det var Ditlev-Simonsens to tidligere ektefeller som avslørte at familien Ditlev-Simonsen har hatt konti i Sveits.

Cecilie Ditlev-Simonsen skal møte sin andre ektemann i retten i et skilsmisseoppgjør. Han ba i forbindelse med saken om å få sjekket om Ditlev-Simonsen har hatt midler i Sveits.

- Jeg hadde ingen midler i banken ved inngåelse av mitt andre ekteskap, i februar 2002. Jeg har i dag heller ingen midler utenfor Norge.

Ordføreren la kortene på bordet

Innrømmelsen fra Cecilie Ditlev-Simonsen kommer kun timer etter at hennes far, ordfører Per Ditlev-Simonsen, forklarte for forretningsutvalget i Oslo kommune at han hadde holdt en konto i Sveits hemmelig for norske skattemyndigheter.

Ditlev-Simonsen hevdet at han arvet rundt 1,5 millioner kroner fra sin kone i 1990 og at pengene ble brukt på reiser og investeringer i Norge. Ifølge Ditlev-Simonsen ble kontoen avviklet i 1994-95.

Broren innrømmer det samme

Også Sverre Ditlev-Simonsen sendte ut pressemelding i dag. Han innrømmer at han unndro et tilsvarende beløp som Cecilie fra skattemyndighetene på begynnelsen av 90-tallet.

- Jeg mottok i 1991 ca. 750.000 kroner i arv etter min mor, som døde i 1990. Pengene kom så vidt jeg vet fra hennes far og sto på en konto i en sveitsisk bank. Beløpet ble satt inn på en konto som ble opprettet i samme bank i mitt navn. Beløpet ble ikke innrapportert til norske skattemyndigheter slik det burde ha vært. Dette beklager jeg selvfølgelig meget sterkt, skriver Sverre Ditlev-Simonsen i en e-post til redaksjonene.

Sverre Ditlev-Simonsen er administrerende direktør i Sverre Ditlev-Simonsen Managment AS, aksjonær i farens selskap Sverre Ditlev-Simonsen & Co, administrerende direktør og styreleder i B & H Equimar Norway AS, samt styreleder i Seabulk management AS.

Som faren og søsteren har han bedt om et møte med ligningmyndighetene i Oslo for å få ryddet opp i saken.

- Pengene ble delvis brukt til reiser og utenlandsopphold og delvis tatt hjem til Norge i løpet av 1990-tallet. Denne kontoen ble aldri tilført midler fra meg eller andre. Jeg har i dag ingen midler utenfor Norge som ikke er oppgitt til norske skattemyndigheter, skriver Sverre Ditlev-Simonsen.

Les også: - Truet av svigersønnene

Publisert:

Her kan du lese mer om