Elbilboomen

Elbiler får ikke lenger parkere gratis i Oslo

Fra 1. mars må også elbiler betale for å stå på kommunale plasser i Oslo. Fra samme dag øker også prisen på beboerparkering med 20 prosent.

Elbiler lades opp i Bjørvika. Fra 1. mars får ikke elbiler lenger parkere gratis på kommunal grunn i hovedstaden.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

I dag koster et beboerkort 3.000 kroner i året, og fra 1. mars blir prisen justert opp til 3.600 kroner, skriver Aftenposten.

Det har vært gratis for elbiler å parkere på kommunale plasser i hovedstaden. Men fra 1. mars må elbileiere også betale for seg, 720 kroner for beboerkort i året. Det er 20 prosent av den ordinære prisen.

Elbileiere som ikke bor i området, må betale 20 prosent av den ordinære prisen for parkering. Det blir også slutt på gratis elbilparkering på kommunale plasser der det ikke er beboerparkering, skriver avisen.

Samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) mener det er rimelig at bilister betaler for parking der det var gratis å stå tidligere.

– Vi mener at parkeringsplass er mye verdt, og at det er helt rimelig at man skal betale for å sette fra seg bilen sin på kommunal grunn. Svært mange i Oslo betaler langt mer enn 3.000 kroner for å kunne parkere bilen sin i garasjer. Hvorfor er det da greit at naboene nærmest helt gratis skal få parkere på gaten? sier han til Aftenposten.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Elbilboomen
 2. Elbil
 3. Politikk
 4. MDG
 5. Arild Hermstad
 6. Bompenger
 7. Parkering

Flere artikler

 1. Motstand mot nye elbilanbefalinger

 2. Undersøkelse: Stort flertall for å innføre avgifter på de dyreste elbilene

 3. Sp åpner for å endre elbilfordelene

 4. Annonsørinnhold

 5. Vil øremerke elbil-penger til ladere

 6. Sanner vil ikke love momsfritak for elbiler etter 2021