Car skylder 23,7 millioner

I august leverte styreleder Gunnar Holen i Car inn meglerhusets konsesjoner. Nå er det klart at konkursboet etter selskapet har mottatt krav på 23,7 millioner.

LÆRDOMMEN FRA CAR-KONKURSEN: Gründer Gunnar Holen i det konkursrammede meglerhuset CAR mener solid kapitalbase og forsiktighet på kostnadssiden er viktigst for å hindre flere meglerkonkurser.
Publisert:

Tirsdag denne uken gikk fristen for å melde inn krav til konkursboet etter meglerhuset CAR ut. Bostyrer Tom Hugo Ottesen sier til Dagens Næringsliv (DN) at det totale kravet ligger på 23,7 millioner kroner.

- Av dette utgjør kravene fra vanlige kreditorer, som ikke er prioritert 20,2 millioner kroner, sier Ottesen til avisen.

Les også: Car felt av 20,5 millioner i gjeld

I innberetningen kom det frem at selskapet hadde fordringer mot andre på 12,9 millioner kroner, men at de "i betydelig utstrekning anses uerholdelige". Med andre ord regnet ikke Car-styret med at selskapet kan få inn noe særlig av de 12,9 millionene som er lånt ut til andre.

Les også: Car mot skifteretten

Krisen i meglerhuset Car ble gjort kjent tirsdag 19. august, da styret besluttet å levere inn alle selskapets konsesjoner til Kredittilsynet fordi Car ikke lenger oppfylte tilsynets krav til egenkapital. En drøy uke senere ble det klart at meglerhuset ikke maktet å hente inn den nødvendige kapitalen som skulle til for å redde Car fra konkurs.

- Dette er en utrolig trist dag for meg personlig, for de ansatte og ikke minst for Per Christian Hoel som er alvorlig syk, sa administrerende direktør og medeier i Car ASA, Gunnar Holen, til E24 den gangen.

Les flere økonominyheter på E24

Publisert: