Regjeringen har leid privatfly for over 83 millioner

Siden 2005 har regjeringen brukt over 83 millioner kroner på å leie privatfly og helikopter.

REISER FINT: Tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (f.v.) sammen med statminister Jens Stoltenberg og nåværende utenriksminister Espen Barth Eide i Chicago i mai i fjor.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det viser tall som Nettavisen har samlet inn fra alle de ulike departementene.

Oversikten viser at ni av de 17 departementene har brukt privatfly i perioden, og blant dem har Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet og Statsministerens kontor brukt privatfly mest.

Utenriksministeren og utviklingsministeren har fløyet for 42 millioner kroner siden 2005, mens statsminister Jens Stoltenberg har brukt 35 millioner kroner på privat lufttransport.

I en epost til Nettavisen skriver Utenriksdepartementet at det må være et sterkt behov hvis det skal brukes privatfly på en reise.

– I de aller fleste tilfellene benyttes ordinære rutefly. Det kreves eksempelvis en sikkerhetsmessig begrunnelse eller at reisen ikke vil la seg gjennomføre innenfor de tidsrammene som er til rådighet uten bruk av leiefly, opplyser underdirektør Frode O. Andersen.

I gjennomsnitt betyr tallene at regjeringen har brukt litt under 10,4 millioner kroner i året på privat lufttransport siden 2005.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Regjeringens «champagnebudsjett» spretter i været

  2. Reitan-familiens privatfly fløy over 40 turer på tre måneder

  3. Clinton utsatt for minst fem forsøk på hacking

  4. Riksrevisjonen med hard kritikk av Utenriksdepartementets tilskudd til International Peace Institute

  5. Hillary Clinton vil at epostene skal offentliggjøres