BN Bank setter ned renten

BN Bank mener pruting på renten er unødvendig.

RENTEKUTT. Gunnar Hovland, administrerende direktør i BN bank mener det er feil at enkelte kundegrupper skal sponse andres lave renter.
Publisert: Publisert:

- Ungdomsrente er bra, men det er ikke riktig at det lave rentenivået kun skal komme ungdom til gode, sier Gunnar Hovland, administrerende direktør i BN Bank i en pressemelding.

Fra i morgen, 25. september, setter de ned renta med 0,25 prosentpoeng for alle lånekunder. Det vil si en boliglånsrente på 3,20 prosent.

- BN Bank har innfridd kapitalkravene og renten ser ut til å holde seg stabil på dagens nivå. Derfor setter vi ned renta slik at det kommer alle våre kunder til gode, sier Hovland.

Pruting unødvendig

E24 skrev tidligere i uken at storbankene mener at man har mye å tjene på å prute på boliglånsrenten sin nå. Særlig om man er en attraktiv kunde for banken.

Les også

Norske banker: Det lønner seg å prute på renten nå

BN Bank ønsker ikke at enkelte kundegrupper i realiteten skal subsidiere god rente for andre.

- Vi vet at det kundene vil ha er stabil lav rente over tid. Derfor operer vi ikke med lokketilbud. I BN Bank har vi én prisliste, og den gjelder for alle. Pruting mener vi er unødvendig, kunden skal kunne vite med sikkerhet at renten de får er riktig. Derfor har vi satt ned renta til «ungdomsrentenivå» for alle, samtidig som vi fokuserer på å alltid være blant bankene med laveste rente over tid. Og det løftet klarer vi å holde, sier Hovland i pressemeldingen.

Les også:

SR-bank setter ned rentenDNB-sjefen varsler betalings-revolusjon innen tre årNorske banker: Det lønner seg å prute på renten nåDerfor er styringsrenten høyere enn den «burde» væreTror flere banker vil sette ned renten

Publisert: