Norsk Industri varsler nulloppgjør

Rett før årets lønnsoppgjør starter, sier direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri har vanskelig for å se for seg noe annet enn et nulloppgjør.

INGENTING Å HENTE: Rett før lønnsoppgjøret sparker i gang, sier Stein Lier-Hansen at det i utgangspunktet er lite eller ingenting å hente i form av sentrale tillegg.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Lier-Hansen sier til VG at hans NHO-tilknyttede forbund maksimalt kan gi noen få tiører i sentralt tillegg i årets lønnsoppgjør.

– Resten må tas ut i de lokale forhandlingene. Egentlig kan jeg vanskelig se for meg at vi ikke ender med et nulloppgjør, altså null i sentrale tillegg i årets lønnsoppgjør, sier Lier-Hansen. Lederen for det ledende oppgjørsforbundet i NHO mener det likevel vil gi «god reallønnsvekst til alle».

Lier-Hansen sier lønnsveksten må ligge under de 2,7 prosentene som er anslått hos våre handelspartnere, dersom Norge skal klare å bedre konkurranseevnen. Med lokale tillegg pluss såkalte tekniske endringer og overheng, ser han for seg en lønnsvekst på 2,5 prosent, selv uten noe sentralt tillegg.

Les også

LO-lederen klar for pensjonskamp i «tidenes tøffeste oppgjør»

– Den gode nyheten er at også Norsk Industri ser at norske arbeidstakere kan få en reallønnsvekst i år, altså at lønningene kan stige mer enn prisene, sier han.

Motparten i oppgjøret er lite imponert over argumentasjonen og regnestykket til NHO-toppen.

– Vi er vant til at Stein Lier-Hansen driver forpostfektning i mediene i forkant av lønnsoppgjøret. Nå skal vi inn i forhandlinger med NHO. Der har vi med oss vedtaket fra representantskapet, om økt kjøpekraft til alle. Det er det som vil være styrende for LO, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Les også

Streikefaren anses som stor

Les også

Konkurranseevnen kan være svekket

Les også

Spenninger i LO foran lønnsoppgjøret

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Lønn

Flere artikler

  1. Det blir ikke streik - 1,7 prosent lønnsvekst

  2. Derfor vil han holde igjen lønnsveksten din i år

  3. Lønnsoppgjøret: Du kan få minst 15.000 kroner

  4. Annonsørinnhold

  5. Lønnsoppgjøret utsettes til høsten

  6. Historisk: Lønnsoppgjøret utsettes