Minst to millioner skattekroner må brukes på å rydde i pendlerbolig-rot

Stortinget anslår at innleide skatteadvokater vil måtte jobbe oppimot 1.000 timer for å rydde opp i og tolke skattelover de selv har vedtatt.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Politikere som bor mer enn 40 kilometer fra Stortinget, får gratis stortingsleilighet betalt av fellesskapet. Og nå skal fellesskapet også betale for å rydde opp i skatterotet rundt disse ordningene.

Totalt anslår Stortinget overfor Aftenposten at det vil koste om lag to millioner kroner å gjennomføre en bred skatterevisjon av stortingsrepresentantenes ordninger.

Skatteetaten mener nemlig at stortingsrepresentantene skal betale skatt på pendlerbolig-fordelen. Unntaket er om de har boutgifter på hjemstedet.

Det er advokatfirmaet Grette som har fått oppdraget med å revidere Stortingets praksis. I mandatet heter det at advokatene «skal gi oversikt over alle skattemessige forhold knyttet til representantenes ordninger, slik at det kan ryddes opp der det eventuelt skulle vært skatteplikt og for å sikre at skatteplikten blir korrekt håndtert fremover».

– Det er snakk om den skattemessige håndteringen av alle ordningene for representantene, ikke bare pendlerboliger, skriver stortingsdirektør Marianne Andreassen i en epost til Aftenposten.

Les også

Stortinget iverksetter full skatterevisjon av representant-ordninger

Les også

Hadde leilighet i Oslo – fikk pendlerbolig fra Stortinget

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Stortinget

Flere artikler

  1. Stortinget iverksetter full skatterevisjon av representant-ordninger

  2. Aftenposten: Ropstad inngikk avtale for å slippe skatt – betalte aldri

  3. Stortingsrepresentanter kan få store skattekrav etter privat utleie

  4. Hadde leilighet i Oslo – fikk pendlerbolig fra Stortinget

  5. Stortingspresidenten fikk pendlerbolig – hadde bolig i Ski