Bergen strammer inn etter smitterekorder

I Bergen har man registrert flere smitterekorder de siste dagene. Nå strammer kommunen inn med coronatiltak strengere enn de nasjonale.

  • NTB
Publisert:

De siste ukene har det vært en utvikling med gradvis stigende smittetall. Torsdag ble det registrert 471 nye smittetilfeller i Bergen, noe som er ny rekord hittil i pandemien.

– Det er grunn til å tro at deler av smitten er knyttet til den nye omikronvarianten, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap).

Dette er grunnen til at kommunen nå strammer inn coronatiltakene.

Munnbindpåbud

Bergen kommune innfører fra klokken 20 torsdag et utvidet munnbindpåbud.

– Det vil si at vi innfører påbud om bruk av munnbind på alle innendørs offentlige steder der det ikke er mulig å holde en meters avstand, sier Valhammer.

– Dette er et tiltak som kommer i tillegg til de nasjonale tiltakene.

Strengere regime

Kommunen innfører også et strengere regime for isolasjon og karantene.

– I praksis betyr dette at alle i Bergen som får påvist smitte, så vel som deres nærkontakter, fra og med fredag vil måtte følge de nasjonale isolasjon- og karantenereglene for omikronsmitte, sier byrådslederen.

Dette gjelder for den enkelte fram til man eventuelt får bekreftet at det ikke er snakk om omikronvarianten.

Ikke gult nivå

Selv om regjeringen åpner for gult nivå i skolene, vil ikke Bergen innføre dette i kommunen. Likevel blir det innført tiltak som vanligvis tilhører gult nivå, for i større grad å holde barnehager og skoler åpne.

Det betyr at man åpner for å ta i bruk hjemmeskole i kortere perioder på skoler som har smitteutbrudd og en krevende smitte- og fraværssituasjon.

Det blir også åpnet for redusert åpningstid i barnehage og SFO (8.30-15.30). I tillegg utgår smøremåltider i barnehage, skole og SFO fra mandag.

Publisert:

Her kan du lese mer om