SV-politiker stemte Ap

Den tidligere SV-toppen Paul Chaffey var så lei av partiet at han stemte Arbeiderpartiet under stortingsvalget i 1997.

Publisert:

Nå tar Chaffey et knusende oppgjør med tidligere parti. Etter snart ti år velger han å ta et åpent oppgjør med regjeringspartiet SV, og den skjulte politikken han mener partiet står for, skriver Dagens Næringsliv.

Paul Chaffey er nå administrerende direktør i Abelia, en NHO-forening for it- og kunnskapsbedrifter. De to siste årene har han stemt Høyre, men da Chaffey i 1997 satt som Stortingsrepresentant for SV, stemte han Ap.

Definerer rett og galt

- Måten spørsmål blir stilt på i mediene, hva samfunnsforskere forsker på, og hvordan lærere påvirker elevene ved å stille spørsmål om samfunnet, bærer alt sammen preg av venstresidens måte å være samfunnskritisk på. Næringslivet blir automatisk definert som grådig og egoistisk, sier Chaffey til Dagens Næringsliv.

Identitetskonflikt i SV

Chaffey ble valgt inn på Stortinget i 1989, og spår nå en identitetskonflikt i SV. Bakgrunnen er de mange gangene partiet har handlet mot egen overbevisning, som i forhold til Nato-styrker i Afghanistan, jagerflykjøp, oljeleting i Barentshavet og gasskraftverkssaken.

- SV står egentlig for en politikk som er langt mer ytterliggående enn vi ser i regjeringen. Før eller siden vil det komme konflikter som ikke lar seg løse ved overtalelsesevner og kompromisser, sier han til Dagens Næringsliv

Publisert: