Sponser gang- og sykkelvei

Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig har inngått avtale med Asker Kommune om å sponse bygging av gang- og sykkelvei på Konglungen.

Publisert:

Avtalen innebærer at paret skal gi betydelig økonomisk støtte til bygging av gang- og sykkelvei langs Konglungveien fra Vettre til Konglungen, ifølge Budstikka.no.

Avtalen innebærer at Røkke og kona skal gi et kontantbidrag på tre millioner kroner. I tillegg skal de forskuttere byggekostnadene for kommunen gjennom et rentefritt lån som kommunen skal tilbakebetale over fire år.

Totalt har prosjektet en kostnadsramme på 37 millioner kroner, ifølge Budstikka.no.

Byggeplass

Røkke bygger for tiden en gedigen bolig på Konglungen og ga i den forbindelse tilbud til kommunen om å forskuttere bygging av en gangs- og sykkelvei.

Les også: Røkkes nye drømmehus

Ifølge avtalen er det kommunen som skal stå for bygging av veien som planlegges å stå ferdig 1. mai 2009.

Røkkes forslag har høstet kritikk fordi man mener det er et eksempel på at rike mennesker kan kjøpe seg vei utenom køen.

- Vesentlig raskere

"Rådmannen sier i sin vurdering av avtalen at man på denne måten etter alt å dømme oppnår en vesentlig raskere gjennomføring av trafikksikringen langs Konglungveien enn om man skulle avventet en ren kommunal finansiering," skriver Budstikka om kommuneadministrasjonens begrunnelse for å gå inn for forslaget.

Kommunestyret i Asker skal behandle saken på sitt møte tirsdag kveld.

Publisert: