Norsk politikk

Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven

Opposisjonspartiene i Oslo krever gransking av miljøbyråd Lan Marie Bergs (MDG) rolle etter flere hundre brudd på arbeidsmiljøloven i Energigjenvinningsetaten.

Gruppelederne i Høyre, Venstre, Frp og KrF krever granskning av MDGs byråd Lan Marie Berg og Energigjenvinningsetaten (EGE), etter at NRK avdekket over 500 brudd på arbeidsmiljøloven hos etaten.

Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

NRK avdekket i august at ansatte på søppelanleggene i Oslo jobbet ulovlig mye. Energigjenvinningsetaten (EGE) har erkjent over 500 brudd på arbeidstidsbestemmelsene.

Arbeidstilsynet har nå gått inn i saken og krever å få vite hvor mange lovbrudd byråd Lan Marie Berg (MDG) var kjent med. De vil også vite hvordan etaten har informert henne om bruddene.

Fikk du med deg? Lan Marie Berg fikk flest personstemmer i Oslo-valget

Byrådsavdelingen hun styrer svarer imidlertid at de ikke har en tilfredsstillende oversikt over innhold og omfang nå, fordi de venter på en pågående PwC-gransking av etaten.

Tre anonyme varsler

Byrådsavdelingen bestilte granskingen etter å ha fått tre anonyme varsler med påstander om alvorlige forhold i EGE.

Så du? MDG-Lan utsatt for grov hets i Facebook-gruppe

Gruppelederne i Høyre, Venstre, Frp og KrF krever nå granskning av både Berg og EGE. De ber Kontrollutvalget om å gå inn i saken.

– Det er helt greit at PwC undersøker hvorfor det har gått galt. Men at man ikke ennå har bygget seg opp systemer for selv å få vite kommunens brudd på arbeidsmiljøloven, er veldig merkelig, sier Øystein Sundelin fra Høyre.

Rødt vil ha svar

Eivor Evenrud (R) har heller ikke forståelse for argumentet om at PwC må konkludere før byråden kan informere om lovbrudd i etaten hun har ansvar for.

– Nå er det snart ett år siden Berg fikk tallene som NRK har slått opp. At byråden ikke kan svare Arbeidstilsynet på spørsmålene, er oppsiktsvekkende, sier hun.

Budsjettlekkasje: 800 millioner mer til buss, trikk og t-bane i Oslo

Det er bare to og et halvt år siden søppelkrisen i Oslo skapte storm rundt Berg. Dagbladet avdekket 2.000 brudd på arbeidsmiljøloven i søppelselskapet Veireno.

Byråd Lan Marie Berg vil ikke stille til intervju om denne saken, skriver NRK.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Norsk politikk
 2. Arbeidstilsynet
 3. Oslo
 4. MDG
 5. Lan Marie Nguyen Berg
 6. Arbeidsmiljø
 7. Arbeidsliv

Flere artikler

 1. Kommunerevisjonen vil undersøke alle Lan Marie Bergs etater

 2. Oslo-ordfører ber Raymond Johansen danne nytt byråd

 3. Oslo Høyre gir opp planene om å danne byråd – Raymond Johansen fortsetter

 4. Oslo-byråd må svare om byggesak-lovbrudd: – Nok er nok

 5. Oslo bystyre ruster seg for skjebnedag