KULTURMINISTEREN TIL E24: - Her må det ryddes opp

Trond Giske lover å rydde opp i Norsk Tipping.

Publisert: Publisert:

Det var en svært kritisk rapport kulturminister Trond Giske fikk fra Riksrevisjonen om Norsk Tippings virksomhet tirsdag.

- Det må litt opprydning til her, men den er heldigvis allerede i gang, sier Trond Giske til E24.

LES OGSÅ: Riksrevisjonen refser Norsk Tipping

Omfattende kritikk

Han er enig i at forholdene revisjonen peker på er alvorlige.

- Det er jo en veldig omfattende beskrivelse av kritikkverdige forhold rundt Norsk Tipping. Vi var jo klar over at det var kritikkverdige forhold, og det var derfor vi ønsket å få alle kort på bordet, sier Giske.

Nye kluter

Kulturministerens eget departement får også kritikk for å ha for dårlig kontroll med spillmonopolisten.

- Norsk Tipping har fått ny ledelse, nytt styre, nye rapporteringsrutiner og etiske retningslinjer. Vi er i full gang med opprydningen, men vi vil sørge for at dette blir gjennomført fullt ut, sier Giske.

I november i 2007 måtte direktør Reidar Nordby gå etter at det ble kjent at han unnlot å rapportere at han hadde brukt selskapets midler til stell i egen hage.

LES OGSÅ: Føler seg rettsløs

For byråkratisk

Organisasjonen får kritikk for å være for stor, trenger Norsk Tipping 349 heltidsansatte?

- Nei, det er en av de tingene vi har bedt om, at det blir gjennomført en full gjennomgang av driftskostnadene, sier Giske, og legger til at en slik rapport var bestilt før dagens rapport.

Han ser problemet ved at Norsk Tipping kan ha vokst seg for stor.

- Vi må kunne stille spørsmål ved en organisasjon som er så stor og har så stabile, faste inntekter så de ikke får et unødvendig stort byråkrati, sier Giske.

For stort

I tillegg til spilldriften har Norsk Tipping engasjert seg og brukt midler på blant annet TV-produksjon, og noe av kritikken går på at selskapet har gapet over for mye.

Det skal ikke skje i fremtiden, lover Giske.

- Disse ekstra aktivitetene skal jo ikke gi ekstra kostnader. Når Norsk Tipping er inne i disse selskapene er det fordi de trenger dem til å utvikle tjenester eller teknologi de ikke kan skaffe selv. Men det er jo en forutsetning at når det er gjort må dette heller generere penger til Norsk Tipping. De skal ikke drive med subsidier, sier Giske.

LES OGSÅ: Norsk Tipping: - Vi har ryddet opp

Les flere nyheter på E24.no.

Publisert: