Rekordåret 2008

2008 er det året som dominerer listen over de ti beste og de ti dårligste dagene i Oslo Børs sin historie.

Publisert: Publisert:

Fem av de beste dagene og seks av de verste dagene i Oslo Børs sin historie har kommet i løpet av 2008.

Både den verste og den beste dagen i løpet av året, føyer seg inn som nummer tre i rekken av bunn- og toppnoteringer på Oslo Børs.

Oppgang på grunn av kortvarig tro på USA

Den beste dagen hittil i år og den tredje beste dagen i børsens historie var 19.september i år da børsen fikk en oppgang på hele 8,9 prosent.

Hovedindeksen skjøt i været med 8,9 prosent etter at hele verden plutselig fikk troen på at amerikanske myndigheter skulle klare å finne en løsning på den finansielle floken man har rotet seg inn i.

Dette var den sterkeste oppgangen siden 27.august 1992. All-time high for Oslo Børs var 21. oktober 1987 med en oppgang på 11 prosent.

Lokomotiver med på massiv nedgang

Den verste børsdagen hittil i år og den tredje verste dagen i historien var 6. oktober, da børsen dundret i bakken med en nedgang på 9,7 prosent.

De store norske børslokomotivene StatoilHydro og Yara bidro med sitt til nedgangen med henholdsvis en nedgang på 6,8 og 10,4 prosent.

Dow Jones-indeksen falt for første gang siden oktober 2004 under 10.000 poeng på akkurat den samme dagen. Det var den dagen taperne var de som trodde den amerikanske redningspakken var løsningen på finanskrisen.

Verste børsdag dårligere enn den beste

All-time low var dagen før Oslo Børs opplevde sin største oppgang noensinne, nemlig 20. oktober 1987. Den dagen raste børsen med hele 19,1 prosent.

Dermed klarte ikke børsen å hente seg helt inn dagen etter selv om den opplevde en oppgang på hele 11 prosent.

Til E24-forsiden

Publisert: