Regjeringen viderefører unntak i boliglånsforskriften

Regjeringen økte bankenes fleksibilitet i boliglånsforskriften i møte med coronakrisen. Nå videreføres endringene frem til slutten av september.

Finansminister Jan Tore Sanner sier han legger til grunn at bankene fortsetter å være ansvarsbevisste.
Publisert: Publisert:

Finansdepartementet besluttet torsdag å videreføre de økte fleksibilitetskvotene i boliglånsforskriften ut tredje kvartal, ifølge en melding.

Boliglånsforskriften stiller krav til belåningsgrad og hvor mye som trengs i inntekt for å betjene boliglånet. Bankene kunne opprinnelig avvike fra disse kravene for inntil ti prosent av utlånsvolumet hvert kvartal. I Oslo er grensen på åtte prosent.

Etter råd fra Finanstilsynet ble dette midlertidig økt til 20 prosent i andre kvartal. Nå blir dette videreført i tredje kvartal.

– Økt fleksibilitet styrker bankenes mulighet til å kunne hjelpe kundene sine gjennom en krevende periode. Jeg legger til grunn at bankene fortsetter å være ansvarsbevisste og gjøre gode kredittvurderinger, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i meldingen.

Forskriften ble innført for å hindre for stor oppbygging av gjeld i befolkningen. Det er bred enighet i fagmiljøene om at den høye gjelden skaper økt sårbarhet for norsk økonomi.

Les også

Regjeringen viderefører boliglånsforskriften

Les på E24+

Dette sier historien om norske boligprisfall: – Krakk er det mest vanlige

Publisert: